Adaptarea alimentatiei in functie de grupa sanguina
Asadar, ai decis sa-ti adaptezi alimentatia in functie de alimentele benefice grupei tale sanguine. Incepe prin a studia lista alimentelor adecvate tie, consuma-le in special pe cele benefice si elimina-le treptat pe cele care nu-ti sunt recomandate.
Sa ai in vedere ca sunt niste liste orientative, exista si adaptari individuale, insa pentru asta ai nevoie de un nutritionist! Studiaza-ti organismul si creeaza-ti o dieta personalizata pe care sa o tolerezi cel mai bine. Lipeste pe frigider sau undeva la vedere tabelul care contine alimentele “benefice” si alimentele “de evitat” pentru grupa ta sanguina.
Citeste continuarea in pagina urmatoare.
Grupa sanguina 01 – Redu consumul de cereale si paste fainoase
Daca ai grupa 01 ai tendinta spre hipotiroidism: crestere in greutate, retentie de lichide, scaderea masei musculare si oboseala. Nu te panica! Factorul principal al cresterii tale in greutate este glutenul care se gaseste in toate produsele pe baza de grau. Elimina-l!
Alimente de evitat: grau, porumb, dulciuri, fasole uscata, linte, varza, conopida, mustar, mezeluri preparate industrial, lapte dulce, pepene galben, banane, capsuni, portocale, mure.
Alimentele benefice: sare iodata, carne slaba de peste, pui, vita, ficat, carne rosie (vita), nuci, seminte crude de dovleac, prune, smochine, ananas, spanac si toate legumele verzi.
Bauturile recomandate in cantitati moderate sunt berea si vinul rosu. Trebuie evitate sau reduse: cafeaua, bauturile alcoolice distilate, bauturile racoritoare sintetice, ceaiul negru.
Citeste continuarea in pagina urmatoare.
Grupa sanguina A2 – Adapteaza-te unui stil de viata vegetarian
Daca ai grupa sanguna A, ai tendinta de a retine apa si de a depozita carnea sub forma de grasime. Toate acestea, din cauza nivelului scazut al acidului gastric care nu favorizeaza digestia carnii.
Alimente de evitat: carne si grasimi animale, produse lactate, fasole, produse fainoase consumate in cantitati mari, rosii, cartofi si varza. Evita carnea rosie, produsele lactate, grasimile animale, portocalele, bananele, mango si nuca de cocos.
Alimente benefice: alimente pe baza de soia, legume si fructe care contin o cantitate mare de vitamina C, uleiuri vegetale, peste si carne de pasare.
Bauturile recomandate: ceaiul verde alternativ cu cafeaua si vinul rosu. Ar trebui evitate: berea, ceaiul negru, bauturile alcoolice distilate si bauturile racoritoare sintetice.
Citeste continuarea in pagina urmatoare.
Grupa sanguina B3 – Axeaza-te pe o dieta complexa
Daca ai grupa sanguna B, te poti numara printre fericite! Iti poti controla cu usurinta greutatea, aplicand o dieta specifica, fara a intampina problemele hormonale sau digestive. Dieta grupei B este echilibrata si complexa incluzind o mare varietate de alimente si reprezinta cea mai buna combinatie dintre regnul animal si cel vegetal.
Alimente de evitat: porumb, grau, linte, arahide, seminte de susan, rosii, carne de porc. Evita toate crustaceele: crabi, homari, creveti.
Alimente benefice: legume verzi, carne slaba, ficat, produse lactate (cu continut mic de grasimi), oua, ceai de lemn dulce, carne rosie, peste, lactate, legume si fructe. Grupa B este singura grupa sanguina pentru care produsele lactate sunt foarte benefice.
Bauturile benefice sunt: ceai verde, ceaiuri de plante, apa si sucuri naturale. Evita sau consuma in cantitati foarte mici: cafea, vin sau bere. Bauturile alcoolice distilate sunt interzise.
Citeste continuarea in pagina urmatoare.
Grupa sanguina AB4 – Renunta la carne, consuma legume!
Daca ai grupa sanguina AB, reflecti mostenirea mixta a genelor grupelor A si B. Pentru a scadea in greutate, redu consumul de carne si suplimenteaza alimentatia cu legume.
Alimente de evitat: carne rosie, carne de pui, carne afumata sau conservata, fasole, seminte, nuci, porumb, grau, masline, ardei, avocado, anghinare, portocale, mango si banane.
Alimente benefice: carne de miel, curcan, oaie, iepure, alimente marine (cod, macrou, stiuca, sturion, sardine, pastrav, scrumbie, melci), produse lactate (iaurt, kefir, smantana degresata), legume verzi, orez, secara, soia, struguri, prune, cirese, ananas, caise, kiwi, lamai, smochine si grapefruit.
Bauturile recomandate sunt: vin rosu (un pahar pe zi), cafea alternativ cu ceai verde. Trebuie evitate: bauturile alcoolice distilate, racoritoarele sintetice si acidulate, ceaiul negru.