4 intrebari despre codul vestimentar la nunti la care invitatii asteapta raspunsuri clare

4 intrebari despre codul vestimentar la nunti la care invitatii asteapta raspunsuri clare

Doar pentru ca ti-ai asigurat tinuta de nunta in calitate de mireasa nu inseamna ca trebuie sa uiti complet de hainele invitatilor. Cu exceptia faptului in care le permiti acestora sa vina imbracati la nunta oricum doresc, fara sa impui un anume cod vestimentar. Pentru a elimina orice confuzie despre imbracaminte si pentru a evita a raspunde la aceleasi intrebari la nesfarsit, iata ce raspunsuri trebuie sa le comunici invitatilor despre codul vestimentar cerut la nunta ca te faci inteleasa. Vezi care sunt cele patru intrebari esentiale despre dress code-ul de la nunta:

1. Cat de formal este evenimentul?
In functie de formalitatea evenimentului, invitatilor li se va solicita sa poarte cravata alba, cravata neagra sau papion, iar in unele cazuri este suficienta o tinuta informala, dar eleganta. Include aceste reguli despre codul vestimentar undeva pe invitatiile de nunta, pe cardurile de receptie, pe blogul personal sau pe site-ul tau de nunti, unde poti oferi mai multe detalii. Chiar daca oaspetii stiu ce este o cravata neagra, le poti da exemple concrete despre ceea ce ar trebui sa poarte la evenimentul tau. Orientarea si consilierea vor fi cu siguranta apreciate.

2. Cum va fi vremea probabila?
Comunica in mod clar despre eventualele probleme care pot sa apara din cauza prognozei meteo si in ce masura vremea ii poate influenta pe invitati. Ofera-le mai multe detalii despre timpul probabil la data nuntii. De exemplu, atentioneaza-i daca vremea este mai umeda in acea perioada a anului, mai ales daca o parte dintre oaspeti vin din alte localitati si nu stiu la ce sa se astepte.

3. Va fi ceremonia si/sau receptia de nunta in aer liber?
De acest raspuns depinde tinuta vestimentara a invitatilor, dar mai ales incaltamintea. De exemplu, daca nunta se desfasoara intr-o zona cu iarba, femeile nu ar trebui sa poarte pantofi stiletto deoarece tocul subtire are toate sansele sa intre in pamant. De asemenea, daca nunta este una cu tema marina, acest lucru nu inseamna ca ceremonia va avea loc pe plaja. Oferind invitatilor cat mai multe detalii despre locatie si conditii atmosferice, le va fi mai usor sa aleaga tinuta de nunta adecvata.

4. Are locatia de nunta vreo restrictie speciala?
Sunt restaurante de lux care impun un anume cod vestimentar, iar daca invitatii nu il respecta nu au acces in locatia respectiva. In timp ce unele restaurante pot solicita barbatilor sa poarte sacou si cravata, unele biserici si manastiri, considerate monumente istorice nu permit femeilor sa intre cu tocuri cui ca sa protejeze podeaua.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest