Gatitul miresei. Realizat de obicei de catre nasa si domnisoarele de onoare, gatitul miresei presupune imbracatul si prinsul voalului de catre nasa. Mirele vine sa ia mireasa, daruindu-i buchetul de mireasa. Mireasa le va prinde cocardele nasului, nasei si mirelui, iar domnisoarele de onoare vor fi cele care vor continua cu impartitul cocardelor.
Hora si turta miresei. Dupa gatitul miresei, nuntasii se prind intr-o hora in batatura casei/ fata blocului acesteia, in timp ce nasa are datoria de a rupe turta miresei si de a o imparti celor prezenti.
Alaiul de nunta. Mersul in alai trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
· Domnisoara si cavalerul de onoare duc lumanarile celor doi miri.
· In spatele lor se vor aflanasul si mireasa, apoi mirele si nasa,urmati de socrii mari, apoi cei mici.
· Atat in alai, cat si in biserica, mireasa sta intotdeauna in stanga mirelui sau a nasului.
· Toate femeile din alai stau - de asemenea - in stanga barbatilor pe care ii insotesc.
Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.