Nunta la arabi. Traditii si ritualuri ceremoniale

Nunta la arabi. Traditii si ritualuri ceremoniale
Nunta la arabi. Traditii si ritualuri ceremoniale Nunta la arabi. Traditii si ritualuri ceremoniale Nunta la arabi. Traditii si ritualuri ceremoniale Nunta la arabi. Traditii si ritualuri ceremoniale Nunta la arabi. Traditii si ritualuri ceremoniale Nunta la arabi. Traditii si ritualuri ceremoniale Nunta la arabi. Traditii si ritualuri ceremoniale Nunta la arabi. Traditii si ritualuri ceremoniale

In traditia araba, casatoria reprezinta o ceremonie sacra, iar religia impune o serie de norme ce trebuiesc urmate cu strictete. Inca se mai aranjeaza casatoriile de catre parinti iar rolurile in familie sunt bine stabilite, prin educatie. Astfel, sotul se ocupa de suportul financiar al intregii case, iar sotia de cresterea copiilor si de bunul mers al casei. Insa, ceremonia de nunta variaza in functie de cultura si educatia cuplului care se casatoreste sau de ramura arabica din care acesta face parte.

Ceremonia turmerica. In Bangladesh,Gae Halud (ceremoniile turmerice) al mirelui si miresei, sunt separate. Astfel, la cermemonia miresei, familia si rudele mirelui (in afara de acesta) vin la casa miresei cu matasuri si bijuterii. Mireasa, imbracata in sari, isi asteapta oaspetii, asezata pe o platforma inconjurata de flori. Mama mirelui pune la incheietura miresei, o “rakhi”, o bratara din aur, care simbolizeaza intrarea miresei in familia mirelui si nu poate fi scoasa de la mana, decat dupa nunta.

Baia de dinaintea nuntii. Apa este folosita in tarile arabe pentru a curata cuplurile si a le pregati de casatorie. Miresele egiptene se imbaiaza in Nil, iar in satele din Pakistan, rudele viziteaza casa mirelui pentru a urmari ritualul imbaierii. In Maroc, mireasa isi petrece cinci zile intregi inaintea nuntii, purificandu-se. Totul se intampla intr-un cadru festiv plin de muzica si voie buna.

Petrecerea Henna sau Mehndi este gazduita de majoritatea mireselor arabe in Orientul Mijlociu si Sudul Asiei. Se celebreaza cu o zi inainte de nunta, alaturi de familie si prietenii apropiati. O batrana cu aptitudini artistice speciale, picteaza mainile si picioarele femeilor prezente la petrecere, cu pasta henna, de o nuanta rosie care rezista pe piele mai bine de cateva saptamani. Designul Henna protejeaza si infrumuseteaza mireasa, iar petrecerea, in sine, este destinata stabilirii unei legaturi stranse intre femeile din familie. Mireasa se parfumeaza cu uleiuri inmiresmate si primeste de la celelalte femei, bijuterii si vestminte din matase.

Pagina 1/3

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest