Atena din nordul Europei: Edinburgh, Scotia

Atena din nordul Europei: Edinburgh, Scotia
Atena din nordul Europei: Edinburgh, Scotia Atena din nordul Europei: Edinburgh, Scotia

Inconjurata de vulcani in stare latenta si domnind peste munti verzi, Edinburgh, supranumita si Atena din Nord este cunoscuta nu doar pentru peisajul sau uluitor, ci si pentru diverse personalitati mitice. In Edinburgh s-au tesut povesti despre James Bond, Sir Arthur, Conan Doyle sau J. K. Rowling, in timp ce tot de aici provin si ganditorii iluministi David Hume si Adam Smith.

Dar daca pana acum te-ai gandit ca Scotia este asociata doar cu cantatul la cimpoi si kilturile traditionale, atunci te-ai inselat. Edinburgh este al doilea cel mai vizitat oras din Regatul Unit dupa Londra. Capitala Scotiei ofera o varietate de activitati pentru cuplurile care isi petrec luna de miere aici.

Cei pasionati de istorie se vor bucura sa viziteze Castelul Edinburgh, Palatul Holyroodhouse si alte atractii care se gasesc de-a lungul Royal Mile, in timp ce tinerii insuratei aflati in cautarea de experiente autentice pot frecventa baruri locale, magazine si parcuri.

Cumparatorii vor gasi la vanzare produse cu amanuntul in New Town, pasionatii de arta se vor bucura de exponatele de la Galeria Nationala a Scotiei, iar iubitorii de teatru au ocazia sa mearga la Festivalul din Edinburgh programat in august.

Pastreaza in minte urmatoarele lucruri cand pleci in Edinburgh:

Brrr, e frig afara
Edinburgh este situat in emisfera nordica, astfel incat vremea tinde sa fie racoroasa pe tot parcursul anului. Adu un pulover sau doua, chiar si in timpul verii.

Edinburgh vs Glasgow
Cele două orase din Scotia sunt destul de competitive, deci nu este o idee buna sa adresezi vreo critica despre unul dintre cele doua orase intr-o multime mixta.

Cum sa economisesti bani in Edinburgh

Pagina 1/2

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest