A alege meniul de nunta satisfacator devine o misiune aproape imposibila pentru cuplurile modeste, cu un buget de nunta foarte limitat. Ca sa iesi dintr-o situatie delicata, vezi cateva sfaturi de top utile in alegerea unui meniu ieftin, care se incadreaza in bugetul vostru de nunta redus.
Prea multe feluri de mancare?Atunci cand iti alegi un meniu de nunta in sistem catering pretul este cu siguranta mai mic, dar nu ofera prea multe optiuni. Insa mai multe feluri de mancare inseamna mai multa cheltuiala, de aceea te poti limita la un mix de aperitive, un fel traditional, o friptura cu garnitura si desert. O experienta culinara satisfacatoare nu inseamna obligatoriu un meniu cu 5-6 feluri de mancare, ci posibilitatea de a savura mancare proaspata si gustoasa la un pret avantajos.Organizeaza nunta intr-un camin culturalDaca nunta are loc intr-un camin cultural dintr-o zona rurala, poti aduce mancare gatita la eveniment care necesita un timp indelungat de preparare (sarmale). Impreuna cu apropiatii prepara antreurile si fripturile cumparate chiar de tine sau provenite din propria curte si gatite in stil traditional. De asemenea, in cazul nuntilor de toamna, chiar si bautura poate fi la un pret modic daca parintii, nasii sau alte cunostinte au pregatit vinul si alte bauturi alcoolice servite la nuntile din mediul rural.Inlocuieste traditionala sampanie cu un vin spumantAceasta optiune este mai ieftina pentru ca exista vinuri spumante cel putin la fel de bune ca sampania, dar care costa mai putin. Adauga flori de soc si de hibiscus in fiecare pahar pentru a crea o bautura festiva perfecta pentru o nunta simpla, cu buget restrans. Florile adauga un gust dulce, floral de care invitatii vor ramane impresionati.Organizeaza un bufet suedez la nuntaIn loc sa angajezi ospatari care sa serveasca invitatii, ofera-le acestora din urma sansa de a servi bucatele dorite singuri, in sistem suedez. Invitatii vor fi multumiti de organizare daca masa e bogata. Important este ca acestia sa nu stea la coada pentru a ajunge la mancare. Avand sub control acest aspect, bufetul suedez va fi un succes total.Candy bar traditionalCine a spus ca un bar cu dulciuri trebuie sa fie plin cu bomboane colorate? Preparatele de casa vor fi mai apreciate daca la nunta se servesc diferite specialitati culinare preparate de mireasa, mama, nasa si alte ajutoare. De la placintele taranesti cu branza si marar la negrese si briose de casa, toata lumea isi va aminti de aceasta petrecere memorabila cu desert format atat din tratatii dulci, cat si din tratatii sarate. Prajiturile cu visine, saleurile cu chimen, fursecurile de casa si fructele sunt alte idei pentru un candy-bar inovator, dar nu foarte costisitor.Bere si vin in loc de bauturi chicDe la compoturi de casa la bere si vin servite din propria gospodarie, orice cuplu care pune la cale o nunta cu buget restrans poate oferi invitatilor bauturi eco la butoi alaturi de mancaruri traditionale si divertisment de calitate.Sa vina cafeauaServirea bauturilor calde este un moment relaxant pentru invitatii care vor sa se bucure de o conversatie cu prietenii. Cafeaua proaspat macinata servita cu siropuri aromatizate, biscuiti si alte gustari le va da energie invitatilor care vor sa ramana in forma pentru inca o runda de dans.Tortul mireseiTortul miresei poate fi unul simplu, format din bezele, cum este tortul Merengue sau un tort fresh cu fructe proaspete. Nu este obligatoriu sa fie costisitor, ci mai important este sa fie aromat si sa aiba un design apetisant.