Cele doua tipuri principale de inghetare folosite pentru torturile de nunta sunt fondantul si crema de unt. Fiecare metoda are avantajele si dezavantajele sale. Mai multe informatii utile despre torturile de nunta acoperite in fondant si in crema de unt, puteti afla urmarind principalele lor caracteristici mai jos.
FondantFondantul este o glazura subtire, cel mai adesea facuta din zahar, sirop de porumb si apa. Unele retete pot include gelatina, iar altele sunt facute cu mershmallows. Fondantul se usuca usor in contact cu aerul si creeaza o finisare buna, solida. Acesta poate fi colorat cu coloranti alimentari.Pro:Fondantul este folosit pentru a acoperi exteriorul unui tort cu un model frumos sau finisaj. Face o buna aderenta si cu componentele umede, asa ca tortul de nunta va fi umed si aromat atunci cand il tai. Fondant este, de asemenea, minunat pentru sculptura, ceea ce il face ideal pentru crearea de decoratiuni, cum ar fi flori de zahar, diverse decupaje, varfuri de tort etc.