Stiinta are si ea raspunsul ei bazat pe studii: cea mai sigura cale de atac impotriva celulitei este imbunatatirea dietei cu alimente care stiu sa o combata. Din raportul de astazi vei afla de ce ai celulita, cum poti sa o combati si 15 alimente care sunt arme redutabile impotriva inesteticelor aglomerari de grasime de sub piele.
Ce este celulita?Conform statisticilor, 8 din 10 femei au celulita. Ce este, mai precis, celulita? Din punct de vedere medical, este lipodistrofie localizata, cauzata de retinerea lichidului intercelular la nivelul tesutului subcutanat, combinata cu o slaba circulatie si oxigenare locala. Pe intelesul tuturor, este rezultatul unui proces anormal de stocare a grasimilor, proces influentat de alimentatie, miscare si hormoni. De ce apare (si se agraveaza) celulita?Celulele adipoase, cu precadere cele de la nivelul coapselor, feselor si abdomenului, se umplu cu grasimi ce provin din excese alimentare, marindu-si de zeci de ori volumul si comprimand astfel toate vasele de sange din apropiere. Tesuturile subcutanate astfel inflamate ofera epidermei un aspect inestetic, de „coaja de portocala”.