Care este secretul pentru o piele frumoasa?

 Care este secretul pentru o piele frumoasa?

In cazul in care carotenoizii sunt atat de grozavi pentru o piele frumoasa, de ce nu poti fugi repede la farmacie ca sa iei o pastila cu doza recomandata zilnic? Pentru ca suplimentele de sinteza nu functioneaza asa cum se lauda producatorii! Exista ceva mai eficient decat un cocktail sintetic de betacaroten, luteina si alti carotenoizi?
Da! Un anume tip de varza creste nivelul de antioxidanti din piele mai bine decat o fac aceste suplimente “alimentare”!

Varza Kale este mai putin cunoscuta in Romania (se gaseste totusi  in supermarketurile mari), dar faimoasa pentru continutul ei incredibil de nutrienti: doar 70 g din aceasta varza iti ofea 134% din din doza zilnica recomandata de vitamina C si A È™i 100 mg de calciu, adica mai mult decat laptele!

Ti-am atras atentia? Perfect, caci partea interesanta abia incepe!

Un studiu din 2010 publicat in European Journal of Pharmaceutics and Biopharmaceutics (Martina C. Meinke, et al. Bioavailability of natural carotenoids in human skin compared to blood) a vrut sa arate cat de eficienta este varza Kale in cresterea concentratiei de carotenoizi din piele.

De ce tocmai in piele? Pentru ca antioxidantii protejeaza pielea impotriva radiatiilor daunatoare si a actiunii radicalilor liberi. Si pentru ca structura pielii este puternic influentata de nutrientii din organism.

Participantii au primit fie extract natural de varza Kale, fie placebo. In timpul suplimentarii dietei cu extract de Kale, a existat o crestere semnificativa in concentratia de carotenoizi din pielea fetei si a mainilor. Aceasta concentratie s-a pastrat la un nivel ridicat chiar si doua saptamani dupa incetarea adminstrarii!

Si ce se intampla daca in loc de placebo punem pastile cu betacaroten, luteina sau un amestec de carotenoizi, toate de sinteza? Absolut nimic! Nu te bizui pe suplimentele cu antioxidanți de sinteza. Cum de altfel scrie si pe eticheta lor, ele nu sunt un inlocuitor al unei diete echilibrate.

Pagina 1/2

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest