Ce risti daca iti faci frecvent unghiile cu gel?

Ce risti daca iti faci frecvent unghiile cu gel?

Manichiura cu gel este in tendinte de cativa ani, iar majoritatea femeilor care folosesc acest tratament de beauty sunt multumite pentru ca au parte de o manichiura frumoasa, ingrijita si rezistenta.

Partea negativa a manichiurii cu gel este ca in timp unghiile se pot subtia, iar lampile folosite pentru uscarea gelului provoaca boli grave, cum este cancerul.

Iata care sunt principalele riscuri la care te expui daca obisnuiesti sa iti faci frecvent unghiile cu gel:

Radiatiile ultraviolete ataca pielea
Lampile folosite pentru uscarea gelului emit radiatii ultraviolete ce produs aparitia ridurilor. Aceste lampi sunt folosite intre 2 si 8 minute pe sedinta, insa au efecte nocive asupra sanatatii. Alege cu grija salonul la care iti faci unghiile pentru ca aparatele folosite nu au optiuni de reglare, iar daca te expui mai mult timp la actiunea radiatiilor ultraviolete, risti sa faci cancer de piele.

Substantele chimice folosite pentru indepartarea gelului strica unghiile
Chiar si banala acetona, pe care orice femeie a folosit-o acasa pentru a scapa de oja, subtiaza si ingalbeneste unghiile, producand iritatii ale pielii. Aceeasi substanta toxica este folosita si in saloanele de frumusete pentru a indeparta gelul de unghii, asa ca unghiile tale cu gel in loc sa aiba un aspect placut, tind sa isi piarda culoarea naturala si sa devina mai fragile.

Instrumentele de la salon pot favoriza aparitia de infectii
Pentru ca la saloanele de beauty nu se lucreaza intotdeauna cu instrumente sterile, acestea sunt un mediu favorabil pentru inmultirea bacteriilor si implicit a infectiilor.

Daca manichiura cu gel este un must have pentru tine, medicii recomanda sa mergi la un salon care nu foloseste lumini pe baza de ultraviolete si sa aplici o crema de protectie solara pentru a-ti proteja mainile.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest