Un zambet stralucitor, apropiat de cel al vedetelor de la Hollywood nu este posibil fara albirea periodica a dintilor. In timp ce starurile apeleaza frecvent la tratamente profesionale de albire a dintilor, o persoana obisnuita, cu venituri modeste isi poate albi dintii acasa, cu ajutorul unor remedii naturiste, cum ar fi bicarbonatul de sodiu si peroxidul de hidrogen.
Dar inainte de a aplica o metoda de albire a dintilor, este necesar sa stii care dintre acestea au unda verde din partea stomatologilor si in ce masura vor fi eficiente si pentru tine.
In primul rand, sunt oameni care nu vor beneficia de un tratament de albire a dintilor. Din aceasta categorie fac parte persoanele cu sensibilitate la rece, oamenii care au consumat multe antibiotice, iar dintii lor si-au schimbat culoarea de la medicamente, dar si cei care au dinti cu fateta de portelan sau metal. Prin urmare, albirea dintilor acasa este recomandata de catre stomatologi doar persoanelor care se bucura de o dantura sanatoasa, iar medicul le-a confirmat recent acest lucru.
Trebuie sa fiti precauti atunci cand incercati pe cont propriu un tratament acasa. Anumite practici de albire, cum ar fi combinarea de lamaie cu bicarbonat de sodiu este o alegere groaznica pentru dinti deoarece amestecarea unui acid cu un abraziv dauneaza grav smaltului dentar. Cele doua ingrediente amestecate inmoaie si distrug smaltul. Deci, inainte de a incerca un tratament de albire, consultati mai intai un stomatolog.
Folosirea benzilor de albire. Si aceasta metoda se foloseste cu grija ca sa aiba rezultatul dorit. Benzile se aplica astfel incat sa nu alunece in gura sau sa fie spalate de saliva. In plus, este recomandat sa asteptati cel putin o jumatate de ora dupa folosirea benzilor pentru igiena dentara.
Cele mai sigure remedii folosite acasa raman pasta de dinti si guma de mestecat. Atentie insa la ce contine fiecare produs in parte ca desi fluorul are efect de albire, o cantitate mai mare de fluor nu este benefica pentru dinti. Fluorura de sodiu folosita in pasta de dinti si apa de gura blocheaza activarea glandei pineale (epifiza). In plus, aceasta substanta folosita in exces creste riscul aparitiei fluorozei, o afectiune caracterizata prin fragilizarea dintilor si aparitia de pete opace sau maronii pe suprafata lor.
Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.