Crema de unt
Crema de unt este o glazura moale, bogata si groasa, adesea folosita la prepararea torturilor de nunta si a prajiturilor. Este produsa din zahar pudra, unt, aroma si uneori albusuri de ou si se poate colora cu vopsea alimentara. Crema de unt poate fi folosita atat ca topping cat si ca umplutura.
Pro:
Datorita continutului sau in grasime, untul este bogat si plin de aroma, motiv pentru care multi oameni prefera crema de unt in loc de fondant. Si pentru ca este moale, crema poate fi pusa intr-un pos pentru a crea flori, desene si alte decoratiuni. In capatul posului se pot pune diferite ustensile pentru a crea o varietate de modele si decoratiuni.
Contra:
Crema de unt este moale si trebuie sa fie imprastiata cu mana, ceea ce inseamna ca nu va fi niciodata la fel de plata pe suprafata unui tort ca fondantul solid si neted. Daca visezi la un tort arhitectural cu desene complicate, crema de unt nu este cea mai buna alegere pentru tine.
De asemenea, crema se topeste la caldura si umiditate ridicata, astfel incat este mai putin probabil sa se mentina intacta in climatul cald sau in zilele deosebit de calde. Prin urmare nu este cea mai buna alegere pentru nuntile de vara. Acest lucru poate face din transportul tortului o provocare, deoarece crema de unt poate aluneca in timpul unei calatorii cu masina, mai ales la opririle bruste.
Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.