Cronologia nuntii pas cu pas

Cronologia nuntii pas cu pas

Secretul pentru o zi de nunta fara stres este buna organizare. Ofera-ti suficient timp sa te pregatesti pentru ziua cea mare, incepand cu machiajul, coafura si rochia de mireasa. Ca sa intelegi mai bine cum anume trebuie sa te incadrezi in timp fara sa intri in panica, iata un program complet cu toate momentele importante prin care trece orice mireasa in ziua nuntii.

Citeste cronologia nuntii pas cu pas si vei avea parte de un eveniment magnific, cu conditia sa nu lasi vremea rea sau alt dezastru nebanuit sa iti strice planurile de nunta.

Coafura mireasa: O ora. Pentru ca mireasa sa arate impecabil, o ora este un timp suficient pentru coafat.

Machiaj mireasa: 45 pana la 60 minute, in functie de stilul de machiaj ales de mireasa, dar si dupa make-up artistul angajat.

Coafura domnisoare de onoare: 30 de minute pe persoana.

Machiaj domnisoare de onoare: 45 minute pentru fiecare persoana.

Ordinea: Cand soseste stilistul, acesta trebuie sa inceapa cu domnisoarele de onoar, astfel incat mireasa sa aiba aspectul cel mai fresh atunci cand este surprinsa in fotografiile de nunta.
In schimb, mireasa ar trebui sa inceapa cu machiajul. Cu aplicarea corespunzatoare a machiajului, look-ul ei va dura.

Cand ar trebui sa ajunga fotograful? Fotograful trebuie sa ajunga cu o or inainte ca mireasa sa fie gata de plecare. Chiar daca nu o va prinde pe obiectiv pe mireasa imediat, ajungand din timp la locuinta miresei, fotograful are timp pentru a surprinde detaliile - rochie, pantofi, bijuterii, etc.  Dupa aceea se poate concentra asupra agitatiei din camera si a interactiunilor pline de emotie dintre mireasa si domnisoarele de onoare.

Daca intreaga operatiune - machiaj si coafat se desfasoara la un salon, tine cont de timpul alocat deplasarii pana la salon.

Imediat dupa machiaj si coafat, urmeaza rochia de mireasa si accesoriile. Voalul se fixeaza in parul miresei dupa ce a imbracat rochia.

Urmeaza in cronologia zilei de nunta fotografii pre-ceremonie cu mireasa cu familia si insotitorii ei/mirele cu familia si insotitorii lui. Intregul procesul dureaza 15-30 minute.

Ceremonie nunta:

Mirele si cavalerii de onoare ajung cu o ora si jumatate inainte de ceremonie.

Mireasa si domnisoarele de onoare ajung cu o ora inainte de ceremonie la biserica pentru un nou set de fotografii. In caz ca inainte de ceremonie nu se realizeaza fotografii, mireasa poate sa ajunga la biserica in prag de cununie si sa astepte in masina momentul defilarii spre altar. O ceremonie de nunta trebuie sa dureze aproximativ 30 de minute. Este suficient timp pentru ca momentul sa fie unic si de neuitat.

Decalaj maxim intre ceremonie si receptie: O ora. Daca intre biseric si receptie se trece de o ora, invitatilor trebuie sa li se asigure o locatie unde sa consume un cocktail si sa converseze.

Fotografii de familie dupa ceremonie: Dupa ceremonia propriu-zisa urmeaza alt set de fotografii de familie ce dureaza intre cateva minute si 30 de minute.

Receptie nunta:

La receptie se continua sirul fotografiilor cu grupurile mai mari, cum ar fi colegii de clasa, colegii si grupurile mai extinse de familie, prieteni apropiati etc. Acest moment incepe atunci cand DJ-ul sau formatia de nunta
face un anunt in care aduna pe toata lumea.

Pentru ca invitatii sa se organizeze rapid, este necesar ca inainte de eveniment sa aiba loc o repetitie de nunta la restaurant.

Pentru a economisi timp, mirii trebuie sa stie unde vor sa faca poze, mai ales daca fotograful nu este familiarizat cu locatia de nunta.

Timp alocat receptiei de nunta: 6 ore este suficient timp pentru o ora de cocktail-uri, doua ore pentru cina si trei ore pentru dans.

Ordinea celor mai importante evenimente:

Primul dans

Dans tata/ fiica: Imediat dupa primul dans al mirilor.

Dans mama/ fiu: Imediat dupa dansul tata / fiica saau, uneori, acest dans este partajat cu dansul tata / fiica.

Toast: tinut de tatal miresei sau de mire si mireasa.

Primul fel de mancare  (salata / aperitiv)

Toasturi: Doamnele au intaietate. Pot sustine un toat domnisoara de onoare, urmata de cavalerul de onoare si nasi.

Al doilea fel de mancare: Este servit felul principal.

Toasturi: mireasa si mirele pot tine un toast daca doresc in aceasta parte a cinei.

Oaspetii sunt invitati sa danseze

Taierea tortului: Cu doua ore inainte sa se termine receptia.

Se arunca buchetul miresei si jartiera. Imediat dupa taierea tortului sau aproximativ cu doua ore inainte de sfarsitul receptiei.

Gustari de noapte: O tendinta populara este servirea gustarilor.

Final de nunta: Artificii sau alt mod spectaculos pentru iesirea din scena.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest