Specialistii spun ca fobia de zbor nu exista in realitate si ca aceasta nu are nici macar legatura cu avionul. Iata ce este fobia de zbor si cum se poate vindeca in doi pasi.
Fobia de zbor este o teama care provine din convingerea individului ca se poate intampla ceva rau la inaltime. Frica de altitudine sau de zbor este declansata de emotii, pe fond nervos. Acest fenomen (frica de zbor), ca orice fobie, apare inconstient la nivelul unor formatiuni din lobii temporali ai creierului responsabili cu producerea hormonilor de stres. Gandurile negative produc panica, de aceea frica de zbor este greu de gestionat.
Formatiunile din creier sub forma de migdala sunt responsabile de procesele ce tin de memorare si de luarea deciziilor. La acest nivel din creier se proceseaza informatiile. Prin urmare, persoanele care se lasa influentate de o stire citita, vazuta sau auzita legata de un accident aviatic, intra in panica si au senzatia ca le este teama de calatoriile cu avionul. Asa apare in genere frica de zbor.
Vindecarea fobiei de zbor
Primul pas: Incearca sa constientizezi ca fobia de zbor nu are legatura cu avionul.
Al doilea pas: Relaxeaza-te in timp ce iti imaginezi ca zbori. Daca nu ai zburat niciodata din cauza fricii de inaltime sau de teama unui accident aviatic, vorbeste cu cei care au calatorit cu avionul. Intreaba-i despre experientele lor pozitive petrecute in avion, apoi imagineaza-ti zborul cu avionul efectiv, din momentul in care se desprinde de la sol si pana in momentul aterizarii la destinatie.
Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.