Top 10 mituri despre casatorie

Top 10 mituri despre casatorie
Top 10 mituri despre casatorie Top 10 mituri despre casatorie Top 10 mituri despre casatorie Top 10 mituri despre casatorie Top 10 mituri despre casatorie Top 10 mituri despre casatorie

Nu te-ai intrebat niciodata de ce mirele trebuie sa treaca pragul casei cu mireasa in brate? Daca mireasa se impiedica de prag, ghinionul ii va urmari pe cei doi toata viata. In realitate, niciunei mirese nu i-ar surade sa se impiedice si sa intre in genunchi in propria-i casa. Si apoi, de ce sa nu admitem, e placut sa fii purtata in brate de sotul iubit. Responsabile cu superstitiile sunt, de obicei, soacrele sau nasele. Dar care sunt cele mai raspandite mituri despre casatorie?!

1. Ploaia in ziua nuntii aduce prosperitate si copii frumosi. Simbolizeaza bogatia financiara si sufleteasca si este semn de belsug. Daca in drum spre biserica, vedeti un curcubeu, casatoria voastra va fi una fericita. Tot pentru belsugul casei, se arunca in calea mirilor galeti cu apa.

2. Mirele nu trebuie sa te vada inainte de casatorie. Conform mitului aduce ghinion. De fapt aceasta traditie isi are radacinile in obiceiurile stravechi, cand fata era imbracata mireasa si aranjata cat mai frumos, iar mirele nu o vedea decat in fata altarului, femeia astfel "gatita" fiind o surpriza pentru el.

3. Se spune ca e bine ca domnisoarele de onoare sa fie imbracate la fel pentru a indeparta spiritele rele. In trecut, una dintre traditiile de nunta era ca mireasa sa fie ascunsa intre domnisoarele de onoare, mirelui i se prezentau pe rand domnisoarele si el trebuia sa ghiceasca repede care dintre ele e este aleasa lui.

4. Daca mireasa va scrie numele unei prietene pe pantoful cu care intra in biserica pentru cununie, o va „trage“ si pe prietena ei in randul mireselor.

Pagina 1/3

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest