Top 10: Traditii de nunta

Top 10: Traditii de nunta
Top 10: Traditii de nunta Top 10: Traditii de nunta Top 10: Traditii de nunta Top 10: Traditii de nunta Top 10: Traditii de nunta Top 10: Traditii de nunta Top 10: Traditii de nunta Top 10: Traditii de nunta Top 10: Traditii de nunta

Nunta este un eveniment incarcat de traditii. Fie ca sunt pur romanesti, fie “de import”, depinde de tine ce alegi sa respecti in ziua cea mare.

1. Furatul miresei – Cu siguranta e traditia cea mai raspandita si cea mai respectata la nunti. Obiceiul dateaza din vechime, atunci cand parintii fetei erau adesea greu de induplecat sa-si dea fata dupa orice petitor, astfel incat pretendentul fura fata si se casatoreau pe ascuns. In zilele noastre, mesajul este cu totul altul – mirele trebuie sa aiba ochi doar pentru aleasa lui si trebuie sa fie dispus sa dea orice pentru a o recupera.

2. Valsul miresei – Primul dans al mirilor este un moment special la orice nunta, pregatit indelung de cei doi tineri casatoriti. Initial era vorba de un vals, dar in timp traditia s-a mai “relaxat, astfel incat poti alege orice melodie are semnificatie speciala pentru tine si iubitul tau. Asa cum in vremuri stravechi, regele si regina erau cei care deschideau petrecerea, tot astfel mirele si mireasa sunt cei care pasesc primii in ring pentru primul lor dans ca tanara familie.

3. Scoaterea voalului - Spre sfarsitul petrecerii de nunta, nasa scoate voaul miresei si ii acopera capul cu o basma, ca semn al faptului ca a trecut din tabara fetelor in cea a femeilor maritate.In mod traditional, in zonele rurale, nevestele aveau intotdeauna capul acoperit, obicei care se mai pastreaza si astazi in unele zone. Voalul se pune pe capul uneia din domnisoarele de onoare pentru a-i aduce noroc si casatorie grabnica. Traditia mai cere ca nasul si ceilalti nuntasi sa puna bani in sanul miresei in timp ce i se scoate voalul.

Pagina 1/3

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest