Taina cununiei. Traditii si obiceiuri

Taina cununiei. Traditii si obiceiuri
Taina cununiei. Traditii si obiceiuri Taina cununiei. Traditii si obiceiuri

Ai visat de atatea ori cu ochii deschisi cum intri in biserica de-a dreapta nasului, cum ajungi in fata altarului alaturi de iubitul tau, cum preotul va pune inelele pe deget si cununiile pe cap, in timp ce corul intoneaza imnuri triumfale care-ti umplu ochii de lacrimi si sufletul de bucurie. Dar te-ai gandit vreodata care este semnificatia fiecarei etape din slujba de cununie?

Prezenta nasilor

Rolul nasilor in ceremonia religioasa este cel putin la fel de important ca al mirilor. Ei sunt, pe de o parte, primii care se declara increzatori in iubirea cea mare dintre miri si garanteaza in fata intregii comunitati ca juramintele facute de tineri unul fata de altul sunt temeinice si vor tine pentru tot restul vietii. Pe de alta parte, menirea nasilor e de a-i ghida pe tinerii casatoriti in viata de cuplu, de a-i sfatui si de a-i indruma spiritual. Lumanarile pe care le tin aprinse nasii in timpul slujbei sunt menite sa lumineze calea mirilor in viata.

Logodna

Slujba logodnei este, de cele mai multe ori, integrata celei de cununie. Partea cea mai de seama a slujbei de logodna e punerea inelelor in degetele logodnicilor de catre preot si apoi schimbarea acestor inele de catre nasi. Cuplurile care aleg sa faca logodna separat de cununie, au dreptul sa poarte verighetele pe mana dreapta.

Cununiile

Cel mai important moment din intregul ritual este punerea cununiilor pe capul mirilor. Ele sunt o intruchipare a coroanele regilor din vechime si simbolizeaza cinstea si pretuirea de care se vor bucura mirii de acum incolo in societate, ca tanara familie.

Paharul de vin si piscotul din care gusta ambii miri

Pagina 1/2

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest