Cum sa iti reconstruiesti sentimentul de auto-valoare dupa o despartire?

Cum sa iti reconstruiesti sentimentul de auto-valoare dupa o despartire?

Stima de sine scade si este inlocuita de sentimentul de culpabilitate dupa o relatie esuata. Simti ca tot ce faci este inutil sau cel putin asta afirma o multime de oameni dupa o despartire sau un divort.

Daca si tu simti la fel si incerci sa o iei de la capat acceptand provocarile vietii, vezi cum sa iti reconstruiesti imaginea de sine si sentimentul de auto-valoare pe care l-ai pierdut pe parcursul relatiei toxice de curand incheiate.

1. Despartirile sunt universal valabile, deci nu te mai invinui pentru ce nu a mers in relatie
Uneori oamenii jignesc si ranesc sentimentele celorlalti la manie, fara sa isi dea seama ca exagereaza importanta lucrurilor sau ca distrug personalitatea cuiva. Nu lasa aceste etichete sa te influenteze in mod negativ si continua sa te iubesti pentru ceea ce esti. In plus, cine te raneste inseamna ca nu te iubeste cu adevarat. Deci realizeaza ca nu esti exact asa cum te-a descris fostul tau partener sau fosta soacra si mergi mai departe. Nimeni nu este perfect, asa ca nu ai de ce sa te invinuiesti pentru ce nu a merd in relatia voastra.

2. Fii intelegatoare si trateaza cu compasiune tot ce te inconjoara
In loc sa permiti cuvintelor dure sa iti zdrobeasca stima de sine, trateaza amintirile, cuvintele aspre si pumnalele verbale cu compasiune. Inunda in compasiune fiecare gand, amintire si lucru care iti produce durere, iar gandurile dureroase vor trece ca norii.

3. Iarta-te pentru ca ai gresit, dar iarta-l si pe el pentru durerea produsa
Accepta ca ati gresit amandoi, iar cuvintele grele sunt de prisos, ele nu pot face decat sa cauzeze si mai mult rau. Dupa ce te-a ranit si i-a trecut furia, poate ca si fostul sot regreta ca te-a insultat. In fiecare casnicie esuata acuzele la adresa celuilalt sunt un lucru obisnuit. Singura modalitate ca sa mergi mai departe este sa scapi de aceasta povara grea. Deci, gaseste in tine puterea sa te ierti. Nu vei putea sa mergi mai departe pana nu il ierti pe fostul sot si nu incetezi sa te invinuiesti pentru lucrurile care au mers prost in relatia voastra din cauza ta.

4. Creeaza-ti propriul spatiu in care sa te vindeci
Gaseste un loc in care sa stai singura, sa meditezi si sa folosesti formule pozitive care te ajuta sa inveti din nou sa traiesti in lipsa acelui barbat pe care l-ai iubit. Repeta-ti zilnic fraze si propozitii ca acestea: "Sunt increzatoare si am incredere in mine", "Eu sunt o persoana iubitoare si sunt vrednica de iubire", "Eu cred in mine si abilitatile mele."

Pagina 1/2

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest