Cum sa iti determini sotul sa renunte la lucrurile pe care le detesti?

Cum sa iti determini sotul sa renunte la lucrurile pe care le detesti?

Iti iubesti proaspatul sot dar ai o problema cu lucrurile lui? De la canapeaua zdrentuita la posterul sau vechi cand apare cu parul lung prins cu o banda, in stilul rock al anilor '80, iti este greu sa te obisnuiesti cu lucrurile lui si sa ii accepti preferintele.

In mod cert aveti personalitati diferite si exact din acest motiv ai acceptat sa te casatoresti cu el: va completati reciproc. Dar de aici si pana la a trece cu vederea faptul ca sunt mai importante pentru el acele obiecte vechi de trei decenii decat opiniile tale te fac sa iti pui intrebarea cum sa procedezi incat sa obtii ceea ce doresti fara sa il superi.

In timp ce te straduiesti sa construiesti o viata impreuna cu alesul inimii tale si sa imparti cu el acelasi acoperis, este firesc sa iti doresti anumite modificari in casa, mai ales ca mobilierul vechi nu arata tocmai estetic, iar posterul ce atarna mandru pe usa camerei lui ii confera un aspect pueril.

Ca sa rezolvi situatia fara incidente neplacute, trebuie sa ajungi la un compromis cu proaspatul tau sot. De exemplu, ii poti sugera sa ii schimbe fata canapelei zdrentuite din sufragerie pana il convingi definitiv sa renunte la ea si sa o pastreze ca amintire doar in fotografii. Sau ii poti sugera sa o duca la casa parinteasca, la tara sau in alt loc unde sa nu iti stea in cale.
In ceea ce priveste posterul lui din adolescenta, roaga-l sa il mute intr-un loc in care va avea mai putina vizibilitate, cum ar fi pe usa interioara de la sifonier.

Inainte de a incepe aceasta discutie delicata cu proaspatul tau sot, incearca sa nu il judeci pentru gusturile lui si vorbeste-i cu blandete ca ar fi timpul sa faceti niste schimbari in locuinta, mai ales ca acum nu mai este burlac, iar casa trebuie renovata in caz ca apare si un copil.

Ofera-i argumente solide ca sa ajungi la un acord cu el si spune-i ca ii intelegi atasamentul fata de anumite obiecte, dar  lucrurile respective nu sunt potrivite pentru un cuplu casatorit sau pentru o familie aflata la inceput de drum, mai ales daca spatiul in care locuiti este mic.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest