Reguli de eticheta pentru o nunta moderna

Reguli de eticheta pentru o nunta moderna

O data cu trecerea timpului, apar noi tendinte si traditii de nunta, dar, pentru o petrecere ca la carte, cuplurile care isi doresc un eveniment de neuitat, trebuie sa tina cont de un set de reguli de eticheta pentru o nunta moderna. Urmeaza sugestiile urmatoare pentru ca nunta sa fie una reusita, asa cum isi doresc toti cei care vor sa paseasca cu dreptul in mariaj.

Atentie cui divulgati mai intai vestea nuntii
Chiar daca sunteti nerabdatori sa va instiintati cunostintele de vestea nuntii, mai intai viitorii insuratei trebuie sa spuna celor mai apropiate rude ca vor face pasul cel mare. O data ce parintii si alti apropiati stiu despre nunta, este in regula ca vestea cea mare sa circule inclusiv pe retelele de socializare.

Lista de oaspeti trebuie sa aiba o limita
Nu este nevoie sa trimiteti invitatii tuturor celor pe care ii cunoasteti atunci cand organizati lista cu invitati. Indiferent ca la nunta vor participa doar cateva zeci de invitati sau numarul lor depaseste o suta, in cap de lista trebuie sa fie parintii, alte rude apropiate si evident nasii mirilor.

Diagrama locurilor la masa nu este obligatorie
Desi este o metoda usor de folosit, nu toate cuplurile vor sa tina cont de ea si nici nu trebuie, mai ales daca nunta este una intima la care toti invitatii se cunosc intre ei.

Nu se cuvine ca mirii sa le impuna invitatilor un anumit cadou
Acest lucru este valabil mai ales pentru cuplurile care duc o viata in comun inainte de nunta si au deja o locuinta a lor, mobila si alte lucruri necesare intr-un camin. Invitatii nu trebuie obligati sa dea o anumita suma de bani sau un cadou expres, iar mirii vor multumi in final tuturor pentru prezenta si cadou, indiferent ca sunt multumiti sau nu de ceea ce au primit.

Parintii mirilor nu sunt obligati sa plateasca cheltuielile de nunta
Desi in treccut se obisnuia ca mama mirelui si mama miresei sa isi imparte atributiile, iar familiile celor doi miri sa plateasca nunta, in cazul cuplurilor moderna aceasta regula de eticheta a cazut. Mirii moderni isi planifica singuri nunta si cheltuielile, parintii lor avand ocazia sa se bucure de nunta doar in calitate de invitati si rude apropiate.

Albul nu este potrivit pentru fiecare mireasa
Daca esti o mireasa moderna, poti alege in loc de o rochie mireasa alba una in culori pastel sau in alta nuanta. Sparge gheata in randul mireselor din Romania si arata-le ca o mireasa nu trebuie sa poarte alb obligatoriu ca sa fie frumoase.

Sursa: www.weddingforward.com, Foto: DianeGottsman.com

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest