Obiceiuri de nunta la ortodocsi

Obiceiuri de nunta la ortodocsi
Obiceiuri de nunta la ortodocsi Obiceiuri de nunta la ortodocsi Obiceiuri de nunta la ortodocsi Obiceiuri de nunta la ortodocsi Obiceiuri de nunta la ortodocsi Obiceiuri de nunta la ortodocsi

Se apropie nunta, acel moment magic, plin de tendinte glam, in care ne simtim ca pe catwalk-ul de la Bridal Fashion Week.

Insa, nunta la romani nu se rezuma doar la buchete, paiete si vizite la saloane spa. Ea are o mare incarcatura emotionala si spirituala!

Este a sasea taina a bisericii, prin care, dupa fagaduinta mirelui si a miresei oferita deliberat in fata preotului, li se impartaseste acestora harul dumnezeiesc, care sfinteste uniunea lor, transformand-o intr-o curata legatura duhovniceasca.

Pentru cele mai traditionale dintre voi, www.viitoaremireasa.ro v-a pregatit o lista cu cele mai respectate traditii in nunta ortodoxa!

Traditii in ceremonia crestina

Inainte de toate, trebuie sa precizam ca nunta ortodoxa are loc, de obicei, sambata seara, iar slujba unirii mirelui cu mireasa este urmata de o masa festiva si de o distractie pe cinste.

Nicio nunta nu are loc in posturile mari, in cele 40 de zile dinaintea Craciunului si Pastelui.

In unele comunitati rurale, inca se mai cheama petitori pentru a uni familia in devenire. Altfel, traditia cere ca mirele si parintii lui sa ceara mana fetei de la parintii acesteia.

·         Intr-o ceremonie crestina, cei doi tineri trebuie sa fie de aceeasi religie. Nu este ingaduita nunta dintre un ortodox si o persoana de alta religie

Pagina 1/5

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest