In Romania, o multime de cupluri sunt hotarate sa pastreze traditiile de nunta intacte deoarece cred in superstitii sau le sunt dragi obiceiurile locale. De la barbieritul mirelui la "furatul miresei", mirii care organizeaza o nunta traditionala urmeaza pas cu pas obiceiurile invatate din generatie in generatie.
In secolul 21 nu mai sunt dispusi toti mirii sa practice obiceiurile populare pe care le cunosc de la parinti si bunici. Unii dintre ei sunt gata sa treaca cu vederea o parte dintre datinile stramosesti care se practica mai ales in mediul rural la casa miresei, la Biserica si la petrecerea de nunta.
Dintre cele mai populare traditii si obiceiuri de nunta intalnite pe teritoriul tarii noastre amintim: gatitul miresei, hora miresei, aruncatul cu orez sau grau la Biserica (obicei care aduce belesug), valsul mirilor, aruncarea buchetului si aruncatul jartierei.
Daca nu vrei sa pastrezi aceste datini de dragul traditiei, iar familia din care provii nu este conservatoare, atunci in mod sigur vei incalca o parte din aceste obiceiuri. Tot ceea ce incluzi in programul de nunta trebuie sa reflecte personalitatea voastra, a mirilor. Prin urmare, specialistii va indeamna sa incalcati traditiile de nunta daca acestea nu va reprezinta ca si cuplu.
Spre exemplu, alegand o rochie de mireasa roz in loc de una alba sau o palarie chic in loc de voal nu este o idee gresita la fel cum inlocuirea tortului de nunta cu mici prajiturele sau cupcakes este o alta tendinta care prinde contur in zilele noastre.
Lasa-ti imaginatia sa zboare, personalizeaza accesoriile de nunta si produsele de papetarie, iar nunta voastra va fi una de neuitat.
Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.