Nunta islamica. Traditii si obiceiuri

Nunta islamica. Traditii si obiceiuri
Nunta islamica. Traditii si obiceiuri Nunta islamica. Traditii si obiceiuri Nunta islamica. Traditii si obiceiuri

Pentru musulmani nunta este un eveniment incarcat de spiritualitate, iar tinerii se pregatesc din timp. Traditia cere ca parintii sa aleaga partenerii copiilor, dar acestia din urma au ultimul cuvant de spus intotdeauna. Odata ce cuplul accepta o viitoare cununie, urmeaza parcurgerea a trei etape: vizita oficiala a parintilor baiatului la fata pentru a o cere in casatorie, logodna si nunta propriu-zisa.

Pregatirile pentru nunta

Perioada de logodna este una foarte aglomerata. De exemplu ea dureaza un an in Tunisia, dar sunt alte zone islamice in care dureaza cateva luni. In toata aceasta perioada logodnica isi pregateste “zestrea”: rochia de mireasa, haine, obiecte de bucatarie si alte lucruri necesare in noul camin.Tot familia miresei se ocupa de lista persoanelor care vor pregati felurile de mancare pentru ospatul de nunta, precum si de lista de invitati la petrecere.

Mirele nu are foarte multe indatoriri, in afara faptului ca trebuie sa ofere pe toata perioada logodnei cat mai multe cadouri (aur, bijuterii, haine) pentru mireasa si mama acesteia.

Nunta conservatoare in Tunisia

Nunta islamica poate dura intre 3-4 zile si o saptamana, in functie de traditiile pastrate de comunitatea in care se desfasoara. In Tunisia, prima zi a nuntii e dedicata transportarii tuturor lucrurilor fetei in casa baiatului. Abia in a doua zi de nunta se vad mirii. A treia zi mirele “cumpara” fata de la mama ei. Ofera in schimb un pret simbolic. Timp de trei zile fata nu mai are voie sa iasa din casa, urmand ritualul pregatirii pentru ceremonie.

Logodnica este imbaiata in apa cu ceara, lamaie si zahar ars si ii sunt pictate mainile cu henna. Mirele este cel care se ocupa de pregatirea actelor pentru oficierea casatoriei. In a saptea zi, fata va imbraca rochia de mireasa si isi va pune toate podoabele de nunta. Rochia si podoabele cantaresc peste 10 kg. Apoi va fi urcata pe un podiu de lemn si va fi dusa la miezul noptii in casa viitorului sot. Pe tot parcursul drumului traditia cere ca femeile din neam sa planga plecarea fetei in alta familie.

Pagina 1/2

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest