Nunta catolica. Traditii si obiceiuri

Nunta catolica. Traditii si obiceiuri
Nunta catolica. Traditii si obiceiuri Nunta catolica. Traditii si obiceiuri Nunta catolica. Traditii si obiceiuri Nunta catolica. Traditii si obiceiuri

Daca apartii religiei catolice sau daca sotul tau este botezat in aceasta religie, nu veti avea nicio problema sa va casatoriti intr-o biserica de rit catolic. Inainte sa visezi la marsul miresei si sa incepi sa compui juramintele, mergeti si vorbiti cu preotul bisericii unde visati sa va uniti destinele. El va fi cel care va va indica o serie de lecturi care sa va raspunda la toate intrebarile legate de relatia de cuplu si armonia unei casnicii. Aceste invataminte religioase fac parte din ritualul de catehizare.

Traditii in ziua nuntii

Cununia catolica va semana foarte bine cu cea pe care ai vazut-o in filme. Mirele si cavalerul de onoare vor astepta mireasa in fata altarului. Domnisoarele de onoare vor intra in biserica, presarand petale de flori pe drumul spre altar, iar mireasa le va urma, la bratul tatalui ei sau al unui alt membru important al familiei. Dupa marsul miresei, odata ce mireasa si mirele vor fi unul langa altul, invitatii se vor ridica in picioare si vor canta alaturi de preot un imn religios.

Traditia cere ca, dupa cateva cuvinte de bun-venit pe care le adreseaza preotul intregii asistente, unul din invitati sa citeasca un pasaj anume ales din Vechiul Testament. De obicei, este vorba de un fragment din Geneza, in care se vorbeste de crearea Evei pentru ca Adam sa nu fie singur pe Pamant. Corul intoneaza un imn si apoi este randul preotului sa citeasca una din Epistolele Apostolilor si sa adauge lecturii cateva din gandurile si emotiile sale.

Pana cand moartea va va desparti

Unul din cele mai frumoase momente din cadrul ceremoniei este marcat de rostirea juramintelor de catre miri. Puteti fie sa le invatati pe de rost, fie sa le repetati dupa preot. Dar, juramintele scrise de voi insiva vor aduce cu siguranta lacrimi de emotie in ochii tuturor, inclusiv in ai vostri. Veti schimba apoi verighetele, iar preotul va binecuvanta casatoria voastra si va spune celebrul “Mirele poate saruta mireasa”. Ceremonia se va incheia cu o scurta rugaciune spusa de toti cei prezenti, urmata de binecuvantarea traditionala a preotului: ”Pacea fie cu voi.Amin”.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest