Nunta asiatica (traditii de nunta in Japonia, China si Coreea)

Nunta asiatica (traditii de nunta in Japonia, China si Coreea)
Nunta asiatica (traditii de nunta in Japonia, China si Coreea) Nunta asiatica (traditii de nunta in Japonia, China si Coreea) Nunta asiatica (traditii de nunta in Japonia, China si Coreea) Nunta asiatica (traditii de nunta in Japonia, China si Coreea) Nunta asiatica (traditii de nunta in Japonia, China si Coreea) Nunta asiatica (traditii de nunta in Japonia, China si Coreea) Nunta asiatica (traditii de nunta in Japonia, China si Coreea) Nunta asiatica (traditii de nunta in Japonia, China si Coreea) Nunta asiatica (traditii de nunta in Japonia, China si Coreea)

In intreaga Asie, nunta reprezinta un eveniment unic, ce trebuie sa iasa intr-un mod desavarsit. Diversitatea culturilor asiatice, traditiilor si religiilor face ca nuntile sa se transforme in veritabile spectacole multiculturale. Iata care sunt cele mai populare traditii de nunta asiatice.

Japonia. In Tara Soarelui Rasare se pastreaza unele dintre cele mai frumoase si mai interesante traditii de nunta. Mireasa poarta un machiaj extrem de elaborat, cu totul si cu totul deosebit, executat din cap pana in picioare in nuante de alb-fildes.

Vopsirea chipului si pielii miresei, precum o gheisa, simbolizeaza declaratia statutului de domnisoara fata de zei. In momentul depunerii juramintelor, tanara mireasa poarta o rochie alba de mireasa, iar la petrecere ea se schimba intr-un kimono din matase, de culoare purpurie, decorat cu motive florale.

Ceremonia yuino sau logodna reprezinta un schimb simbolic de cadouri intre familiile celor doi miri. Cel mai mare dar il reprezinta banii (aproxomativ 5.000 de dolari) introdusi intr-un plic, sigilat cu fire aurii si argintii, greu de desfacut. Printre cele mai populare cadouri de nunta se numara si konbu, o funie lunga si impletita, ce reprezinta uniunea si imbatranirea impreuna a celor doi miri, dar si un evantai a carui intindere inseamna bogatia si prosperitatea.

Ceremonia impartirii de sake. Una dintre cele mai esentiale traditii japoneze o reprezinta cele noua cupe de sake, pe care cei doi proaspat casatoriti trebuie sa le bea pentru a fi considerati uniti. Folosind trei cesti de sake puse una peste cealalta, mireasa si mirele iau trei guri din fiecare ceasca. Apoi si parintii lor fac la fel (in total 9 guri), cimentand astfel legatura dintre familii.

Pagina 1/6

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest