Ce nume sa porti dupa casatorie: numele tau de fata sau numele sotului?

Ce nume sa porti dupa casatorie: numele tau de fata sau numele sotului?

Viitoarele mirese care urmeaza sa incheie actul de casatorie la starea civila se gandesc adesea daca, o data cu oficierea cununiei sa ramana la numele de fata sau sa adopte numele sotului.

In timp ce schimbarea numelui este o traditie in Romania, femeile de cariera doresc sa isi pastreze numele de familie neschimbat, chiar si dupa casatorie, in timp ce domnisoarele sentimentale au tendinta sa adopte numele sotului din motive diverse.

Daca cele mai multe viitoare mirese accepta sa treaca pe numele sotului considerand firesc sa poarte acelasi nume cu urmasii rezultati in urma casatoriei, femeile independente sunt mai greu de convins ca este firesc ca toti membrii unei familii sa poarte acelasi nume. Acestea din urma, mandre de numele de la nastere refuza sa isi schimbe identitatea si tot ce rezulta o data cu adoptarea unui nou nume: schimbarea cartii de identitate, a documentelor bancare, a permisului auto etc.

In caz ca mai ai timp sa te gandesti la numele pe care il vei purta dupa casatorie si esti indecisa in aceasta privinta, este bine sa consulti noul Cod Civil.

Astfel, Art. 282 din noul Cod Civil spune ca “Viitorii soti pot conveni sa isi pastreze numele dinaintea casatoriei, sa ia numele oricaruia dintre ei sau numele lor reunite. De asemenea, un sot poate sa isi pastreze numele de dinaintea casatoriei, iar celalalt sa poarte numele lor reunite.”

Pentru calatorii, sotul sau sotia care isi schimba numele de familie trebuie sa detina pasaport si act de identitate cu noul sau nume.

Cunoscand legislatia din Romania si bazandu-te pe propriile considerente, draga viitoare mireasa trebuie sa stii ca dupa casatorie numele de “fata” poate ramane acelasi chiar si pe contul tau de Facebook daca nu vrei sa imprumuti numele sotului.

Etichete:

numecasatorieacte

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest