De ce oamenii amana casatoria?

De ce oamenii amana casatoria?

Oamenii din zilele noastra amana casatoria cu 5,5 ani in medie fata de acum 35 de ani cand femeile se maritau in jurul varstei de 22 de ani, iar barbatii la 30-31 de ani, scrie Zf.ro. Principalele motive pentru care tinerii amana sa se casatoreasca sunt saracia, dorinta femeilor de a se realiza profesional si migratia romanilor plecati la munca in strainate, spun sociologii.

In acest sens, sociologul Alfred Bulai considera ca "tinerii, cu cat traiesc mai sarac, cu atat mai mult au tendinta de a amana casatoria“. Daca in trecut cei care se casatoreau primeau locuinta de la stat, conditiile de viata scazute din prezent si situatia materiala incerta ii determina pe oameni sa amane intemeierea unei familii.

Migratia, al treilea factor major care a contribuit la amanarea casatoriei se poate ameliora in viitor, cu conditia ca romanii sa nu mai plece peste hotare. Din numarul total de trei milioane de romani plecati la munca in strainatate, majoritatea sunt tineri care s-au casatorit peste granite si nu sunt inregistrati in tara noastra.

In ultimii zece ani, romanii au ajuns sa fie mai putin interesati de ideea de a forma o familie, numarul casatorilor, dar si al nou-nascutilor scazand cu peste 18%. Desi oamenii din prezent amana casatoria, numarul divorturilor a scazut la un minim istoric in 2014, cu 23% fata de 2005, pana la aproape 25.500 de pronuntari, potrivit informatiilor de la INS.

 

 

 

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest