Ce se intampla in creier in urma unei despartiri amoroase?

Ce se intampla in creier in urma unei despartiri amoroase?

Despartirea survenita ca urmare a destramarii unei relatii amoroase a devenit obiect de studiu pentru savantii americani, scrie Mediafax.

Acestia au ajuns la concluzia ca efectele produse asupra creierului de o separare sunt similare cu cele generate de droguri. Asa cum drogurile fragmenteaza sistemele neurotransmitatoare normale atunci cand sunt consumate, in acelasi mod iubirea se manifesta atunci cand doua persoane de sex opus au ajuns la capatul drumului.

Dorind sa afle ce se intampla in mintea unei persoane indragostite sau care tocmai a fost dezamagita pe plan sentimental, autorii studiului au ajuns la concluzia ca "boala iubirii" reprezinta intr-adevar o realitate stiintifica.

Incepand din 2005, studiile stiintifice consacrate reactiilor pe care le are creierul uman in urma unei probleme sentimentale s-au multiplicat. Cu ajutorul RMN-ului, savantii americani au incercat sa descifreze misterul care invaluie consecintele avute in urma despartirilor amoroase pe plan cerebral.

Dureri de stomac, in piept, senzatia de strivire, cronica sau de scurta durata - persoanele care sufera din dragoste descriu adeseori aceste simptome exacte. "Boala iubirii" este insa doar o simpla expresie sau exista oare o realitate biofizica care explica acea stare?

Toate senzatiile subiective sunt insotite de modificari ale activitatii cerebrale. Cauze pur "psihologice" aflate la origine (doliu sau despartire amoroasa) pot fi insotite de senzatii fizice localizate. Acest lucru nu vrea sa insemne insa ca organul vizat este bolnav si chiar daca durerea este resimtita in zona inimii, adevaratul vinovat pentru starea de tristete care apare in urma unei despartiri este localizata de fapt in creier.

Ce e de facut in final? Studiile arata ca timpul e unul dintre putinele remedii pentru cei care vor simti aceste simptome cauzate de creier. Alta solutie mai rapida? Sa te indragostesti din nou!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest