Esti geloasa pe fostul iubit? Afla care sunt motivele si cum le poti depasi

Esti geloasa pe fostul iubit? Afla care sunt motivele si cum le poti depasi

Ai aflat de curand ca fostul iubit si-a gasit fericirea alaturi de o alta femeie si esti geloasa pentru ca a lasat in urma relatia voastra, in timp ce tu ai ramas tot singura? Afla din ce motive apare gelozia si cum poti depasi aceasta situatie, urmand sfaturile unui psihoterapeut.

Principalele motive care conduc la gelozie sunt: nevoia de iubire si impactul pe care il are despartirea asupra unei persoane. Adeseori, separarea este o decizie unilaterala. In timp ce una dintre parti este pregatita sa rupa relatia, cealalta parte ramane cu un gol in suflet, ce nu poate fi inlocuit decat prin implicarea intr-o noua relatie.

Sentimentul de gelozie se amplifica si mai mult atunci cand persoana parasita este inlocuita in inima celui iubit de altcineva, iar relatia lor merge bine.

O data cu aparitia sentimentului de gelozia, apar o serie de sentimente contradictorii: tradare, abandon in dragoste si frustrare. Gelozia poate fi depasita in doua feluri: prin detasarea totala de persoana iubita sau prin recastigarea iubirii si afectiunii noului partener "ca o solutie de restabilire a stimei si increderii in sine, pierdute o data cu despartirea" , subliniaza psihoterapeutul Alex Caciuloiu pentru www.psychologies.ro.

Cum poate fi depasit sentimentul de gelozie?

Constientizarea geloziei. Sentimentul de gelozie are un impact negativ asupra oamenilor. Cu cat acest sentiment este abandonat mai repede, cu atat poti sa treci mai usor la etapa urmatoare a vietii tale.

Pagina 1/2

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest