Gatitul miresei: Un obicei cu traditie in Romania

Gatitul miresei: Un obicei cu traditie in Romania

Gatitul miresei este un obicei cu traditie in Romania, pe care il regasim in mai toate regiunile din tara: Muntenia, Dobrogea, Oltenia sau Moldova. Aceasta traditie straveche mai este cunoscuta si sub denumirea de Imbracatul miresei, deoarece mireasa este ajutata de catre nasa, mama, respectiv domnisoare de onoare sa se pregateasca de nunta.

Mireasa se gateste cu emotie pentru nunta, imbracand rochia alba sau ivory de care s-a indragostit de la prima vedere, dar si accesoriile aferente: voal sau voaleta, pieptan mireasa sau tiara, in functie de preferinte. In tot acest timp, fotograful va imortaliza pe camera fiecare element vestimentar si accesoriu folosit de mireasa in ziua nuntii, precum si cadre cu protagonista principala purtand rochia de mireasa, respectiv buchetul miresei.

Dupa ce nasa ii va acoperi capul miresei cu voal sau voaleta, mirele poate sa o vada pe aleasa inimii lui. Pentru gatitul miresei se va folosi un set format din: tavita, oglinda, perie de par si cutiuta pentru verighete. Sunt deosebite seturile din lemn pentru gatitul miresei, decorate manual in culorile nuntii voastre.

Pagina 1/2

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest