Desi furatul miresei este un obicei aproximativ nou care s-a extins in tara noastra incepand cu 1990, aceasta traditie nu este obligatoriu sa fie respectata. Chiar daca superstitiile spun ca mireasa nefurata va avea ghinion in noaptea nuntii, iar altii considera ca traditia este frumoasa, cu siguranta mireselor furate nu li se pare amuzant sa plece de la propria petrecere cu rapitorii ei si apoi sa astepte sa fie rascumparata.
„Traditia este intalnita de altfel in majoritatea tarilor din Centrul si Estul Europei, chiar daca exista unele diferente de detaliu. In forma in care se desfasoara la noi este intalnita mai ales in Rusia, Ucraina si Slovacia, dar si in Letonia, Finlanda sau Germania, unde cavalerul de onoare sau prietenii apropiati ai mirelui fura mireasa, se ascund intr-un pub sau club in zona, iar pentru rascumparare cer de regula ceva de baut”, a declarat Raluca Popescu pentru presa straina, aceasta fiind citata de Adevarul.ro.
In ciuda faptului ca traditia este respectata cu sfintenie la majoritatea nuntilor, furatul miresei este un obicei care nu ar trebui sa existe din urmatoarele motive:
Nicaieri nu este mai placut pentru mireasa decat printre invitati
Decat sa se lase duse de rapitori intr-o discoteca din apropierea locatiei de nunta ca sa danseze pana ce mirele negociaza rascumpararea proaspetei sotii, oricarei mirese ii este mai bine langa cei dragi.
Este neplacut sa fii rapita chiar in mijlocul petrecerii
Desi mireasa furata pare surprinsa ca este luata de langa sotul sau si dusa de hoti ca sa danseze hora impreuna cu rapitorii ei intr-un bar din apropiere, decat sa se prefaca amuzata de acest incident doar ca sa dea bine in poze, protagonista principala a nuntii cu siguranta nu isi doreste ca cineva sa calce pe trena rochiei sau sa se ameste intr-o baie de oameni pe care nu ii cunoaste.
Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.