Domnisoarele si cavalerii de onoare

Domnisoarele si cavalerii de onoare
Domnisoarele si cavalerii de onoare Domnisoarele si cavalerii de onoare Domnisoarele si cavalerii de onoare Domnisoarele si cavalerii de onoare

Visezi cu ochii deschisi la nunta si te vezi inconjurata de multe domnisoare de onoare imbracate la fel, intocmai ca in filmele americane. Trebuie sa stii ca numarul domnisoarelor de onoare nu e intamplator, iar rolul lor nu e doar acela de a prinde cocardele in pieptul invitatilor, cu exceptia mirelui si a nasilor de care se ocupa prima mireasa. Domnisoarele de onoare au datoria de a o ajuta pe mireasa cu tot ce le cere aceasta.

Domnisoarele de onoare, aparatoarele miresei

Traditia domnisoarelor de onoare s-a pastrat inca de pe vremea romanilor, cand, pentru ca o nunta sa fie valida, trebuia ca mirii sa aiba 10 martori, de cele mai multe ori 5 barbati si 5 femei. Barbatii erau mai mereu prieteni ai mirelui, iar femeile, neaparat necasatorite, erau prietenele miresei.

In vremurile vechi, rapirile mireselor nu erau o raritate. Din acest motiv, se recurgea la domnisoarele de onoare care, in ziua nuntii, se imbracau la fel ca mireasa pentru a induce in eroare strainii si nu numai atat. Se credea ca la o nunta se pot strecura multe spirite rele care sa-i tulbure pe miri in timpul cununiei. Astfel ca, imbracand domnisoarele si cavalerii de onoare la fel cu mirele si mireasa, spiritele rele aveau sa fie atrase de acestia.

Cavalerul de onoare

Cavalerul de onoare nu era, in vremurile vechi, prea... onorabil. Traditia lui vine tot de la vechii romani, pe cand era un obicei des intalnit ca mirele sa fure mireasa inainte de nunta daca nu se putea intelege cu viitorul socru in privinta zestrei.

Cavalerul se imbraca la fel cu mirele astfel incat urmaritorii, de cele mai multe ori parintii de la care se furase fata, sa fie indusi in eroare. Cavalerul de onoare era complicele mirelui si avea rolul de a tine rudele miresei departe de cuplu, pentru a nu impiedica finalizarea cununiei.

Domnisoarele si cavalerii de onoare sunt de obicei alesi sa duca lumanarile mirilor.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest