Cum sa te desparti legal de sotul tau? Iata ce prevede noul Cod civil

Cum sa te desparti legal de sotul tau? Iata ce prevede noul Cod civil

Conform noului Cod civil, exista patru metode legale prin care te poti desparti oficial de sotul tau daca consideri ca a venit vremea sa puneti punct mariajului vostru, scrie Libertatea.ro.

Iata care sunt cele patru modalitati legale pe care noul Cod civil le pune la dispozitie celor care vor sa isi recapete independenta:

Divortul la notar
La acest tip de divort pot apela cuplurile care ajung la un acord comun in privinta impartirii bunurilor si a tuturor aspectelor ce deriva din desfacerea casatoriei, inclusiv a custodiei copiilor minori, in caz ca acestia exista.

Divortul administrativ
Casatoria este anulata in fata ofiterului starii civile. Divortul administrativ este posibil doar daca sotii nu au copii minori.

Divortul la tribunal
Divortul care se decide in instanta este de doua feluri si anume:

- divortul prin acordul partilor, cand cuplurile se decid asupra impartirii locuintei, banilor, domiciliului copiilor etc., fara sa se precizeze in instanta din culpa caruia dintre soti s-a produs despartirea.

- divortul din culpa exclusiva a unuia dintre soti. In acest caz, partea vatamata trebuie sa demonstreze ca partenerul este responsabil pentru deteriorarea relatiei si, in ciuda faptului ca a incercat remedierea legaturii matrimoniale, mariajul nu are sanse sa continue. De exemplu, s-a comis adulter.

Divortul la mediator
Este despartirea pe cale amiabila, cu acordul ambelor parti implicate. In acest caz sotii apeleaza la un mediator inainte de a apela la instanta de judecata. Relatia ia sfarsit prin acordul de mediere daca cei doi nu au nimic de impartit sau se inteleg in fata mediatorului. In caz contrar, se recurge la divortul in instanta.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest