Depunerea actelor pentru cununia civila

Depunerea actelor pentru cununia civila

Pentru exceptii, cetateni straini, a doua casatorie, etc, vezi articolul cu toate actele aici.

Certificatele medicale prenuptiale se elibereaza de medicul de familie al unuia din soti. Nu trebuie mers la ambii medici. Medicul recomanda ce analize trebuie efectuate. Dupa aflarea rezultatelor, cand te duci sa iei certificatele medicale, sa ai la tine atat buletinul tau, cat si buletinul sotului. Inainte de a merge la medicul de familie ca sa ridici certificatele ai nevoie de 2 timbre fiscale, pe care le poti lua de la posta. Medicul o sa iti ceara aceste timbre fiscale. Atentie: certificatele medicale prenuptiale sunt valabile 14 zile de la data emiterii. Casatoria e bine sa se incheie in termen de 10 zile in care se cuprind atat ziua cand a fost facuta declaratia la primarie, cat si ziua in care se oficiaza cununia civila.         

In ziua in care te duci la primarie ca sa depui actele, sa fii acolo cat mai de dimineata sau inainte de a le incepe programul. Mai ales in perioadele din an cand sunt multe nunti. E posibil sa gasesti deja coada formata. Prima data vei completa acea cerere si apoi vei depune actele. Dupa aceea se stabileste impreuna cu cei de la primarie ora cununiei, in functie de orele ramase libere din ziua respectiva si dorinta voastra.

In ziua cununiei sa fiti mai devreme la primarie, cu cel putin 15 minute. Sa nu intarzii pentru ca va pierdeti randul! Sa luati de acasa buletinele! De asemenea, in ziua cununiei e obligatorie prezenta a 2 martori cu acte de identitate. Pentru cetatenii straini e necesar un traducator autorizat. Daca viitorii soti sunt cetateni straini sau cetateni romani cu domiciliul in strainatate, declaratia de casatorie se poate face la primaria localitatii in care acestia se afla temporar.

Pagina 2/2

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest