Casatorie cu sau fara cununie religioasa?

Casatorie cu sau fara cununie religioasa?

Dupa ce s-a propus ca preotii sa aiba posibilitatea de a oficia atat cununia civila, cat si pe cea religioasa in biserica, cuplurile necredincioase isi pun urmatoarea problema: ce rost are sa te cununi religios daca nu crezi in cele sfinte?

Desigur, parerile la aceasta intrebare ii imparte pe tinerii insuratei in doua tabere. Pe de o parte, unii considera ca hartia de la Primarie nu are valoare daca mirii nu isi jura in biserica credinta vesnica, iar pe de alta parte, sunt persoane care vad in cununia religioasa o simpla traditie, inventata de oameni.

Prin urmare, majoritatea cuplurilor din Romania care se casatoresc, continua sa organizeze atat cununia civila, cat si pe cea religioasa din convingeri personale sau influentati de familie. Insa, daca nu sunteti credinciosi, nu trebuie sa va lasati constransi nici de familie, nici de normele sociale atunci cand decideti ce este mai bine pentru voi.

Singurul lucru care conteaza intr-o relatie de cuplu este iubirea si intelegerea dintre parteneri. Fie ca oamenii se casatoresc cu sau fara cununie religioasa, daca iubirea se stinge si apar conflicte in casnicie, ei divorteaza oricum.

In final, o nunta fara cununie religioasa poate fi o experienta unica la fel ca oricare alt eveniment important. Chiar daca la cununia civila nu se imbraca rochia de mireasa, este permis ca mirii sa se imbrace elegant si sa petreaca la restaurant alaturi de cei dragi imediat cum au semnat actele prin care sunt declarati oficial sot si sotie.

Decizia casatoriei cu sau fara cununie religioasa este personala si depinde in mare parte de convingerile religioase, de credinta si nu de gura lumii.

Sursa foto: www.osv.com

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest