Costurile nuntii: cine si ce plateste

Costurile nuntii: cine si ce plateste
Costurile nuntii: cine si ce plateste Costurile nuntii: cine si ce plateste

Nunta este o petrecere de mari proportii, cu costuri pe masura. Ca sa poti avea rochia de mireasa pe care o visezi, buchetul de mireasa de care te-ai indragostit si locatia de nunta care te face fericita, costurile trebuie atent planuite si... impartite.

Ce spune traditia

In mod traditional, o parte din costuri sunt repartizate catre mire si nasi. Astfel, mirele plateste: verighetele, buchetul miresei si al nasei.

Nasilor le revin toate cheltuielile legate de cununia religioasa – taxa la biserica si lumanarile. De asemenea, tot nasa este cea care trebuie sa cumpere voalul miresei si diadema, precum si baticul, esarfa sau, mai noua, palaria, pentru “dezgatitul” miresei.

Mai demult, se obisnuia ca parintii fetei sa suporte cheltuielile legate de restaurant, fapt care simboliza bucuria acestora ca-si marita fata. Astazi, insa, lucrurile nu mai sunt atat de stricte si socrii mici si cei mari impart adesea costurile legate de organizarea nuntii.

Nunta platita de miri

O varianta tot mai des intalnita este ca mirii sa-si achite singuri tot ce tine de cununia lor: avansul la restaurant, invitatiile, marturiile, decoratiunile, luna de miere, rochia de mireasa, costumul de ginere si toate accesoriile, dj-ul sau formatia, fotograful si cameramanul.

Si asta pentru ca varsta medie de casatorie a crescut pana intr-atat incat mirele si mireasa sunt deja indepedenti financiar la momentul nuntii. Daca inainte de nunta prietenii organizeaza petreceri ale burlacilor si burlacitelor, costurile se impart intre acestia, mirele si respectiv miresa fiind prezenti in calitate de “invitat special”.

Domnisoarele de onoare isi achita singure rochiile pentru nunta, cu exceptia cazului in care mireasa doreste ca ele sa fie imbracate intr-un anumite fel, situatie in care ea suporta costurile pentru rochii si buchete.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest