Cele mai frumoase cupluri din literatura

Cele mai frumoase cupluri din literatura
Cele mai frumoase cupluri din literatura Cele mai frumoase cupluri din literatura Cele mai frumoase cupluri din literatura Cele mai frumoase cupluri din literatura Cele mai frumoase cupluri din literatura Cele mai frumoase cupluri din literatura

Iubirea face parte din viata oamenilor pentru ca ea este esenta a tot ceea ce exista. Ea s-a nascut o data cu primul cuplu biblic - Adam si Eva, si a reprezentat pentru literatura universala cel mai valoros izvor de inspiratie.

Acest sentiment inaltator a fost muza romancierilor. Ei au dat nastere la povesti imaginare de iubire (Tristan si Isolda) sau au trait pe propria piele aceste experiente tulburatoare (Mihai Eminescu-Veronica Micle). Personalitati politice, personaje mitologice si legendare - cu totii au fost sagetati de Cupidon. Povestile lor romantice si adeseori tragice au facut inconjurul planetei, iar in acest clasament dedicat cuplurilor din literatura, noi ii vom celebra pe cei care au sacrificat totul in numele iubirii.

1. Romeo si Julieta este probabil cel mai cunoscut cuplu din literatura universala. Nascuti la Verona, cei doi adolescenti a caror familii se urasc de moarte, pleaca de acasa pentru a-si trai pe cont propriu povestea de dragoste. Cuplul lui William Shakespeare sfarseste tragic imediat dupa casatorie, cand, in urma unei neintelegeri cei doi isi curma viata unul dupa celalalt. Din pacate, cele doua familii rivale inteleg de abia dupa moartea copiilor ca ura otraveste sufletul si ingroapa securea razboiului pentru totdeauna.

2. Marc Antonius si Cleopatra sunt doua figuri de seama ale istoriei antice. Ei au trait o tulburatoare poveste de iubire din care au rezultat un baiat si o fata, iar marele Will, asa cum i se mai spune lui William Shakespeare a pus pe hartie drama acestor capete incoronate.

Pagina 1/8

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest