Cuplurile care isi doresc o nunta moderna si nu stiu ce sa aleaga intre meniul traditional si bufetul suedez, pot lua decizia corecta tinand cont de locatia aleasa, dar si de invitati.
Daca restaurantul este dotat cu bucatarie proprie, urmatorul pas este sa alegeti specificul cinei pe care doriti sa o comandati, tinand cont de cateva criterii.
Iata cand este bine sa alegi meniu traditional si cand poti selecta un meniu sofisticat de tip bufet suedez:
Meniu traditional
Puteti opta pentru o cina traditionala atunci cand nunta are loc la tara sau o mare parte dintre invitati locuiesc in mediul rural. Tot meniul traditional este recomandat daca numarul invitatilor in etate este mare. Evident, meniul nu trebuie sa cuprinda doar fripturi si sarmale, ci poate sa aiba antreuri tip delicatese si desert asortat servit in cadrul unui candy-bar.
Bufet suedez
Varianta moderna folosita ca alternativa la meniul traditional este bufetul suedez. Pentru cei care isi petrec vacantele in strainatate, stiu deja ca bufetul suedez inseamna ca invitatii se autoservesc cu mancare gata pregatita, asezata pe platouri. Pentru ca toata lumea sa fie multumita, este de preferat sa se imbine mancarurile clasice cu cele sofisticate, astfel incat invitatii de orice varsta sa se bucure de preparatele culinare.
Deoarece preferintele culinare coincid cu ale celorlalti invitati, exista preparate care se epuizeaza inca din prima ora pe jumatate. Pentru a evita situatiile neplacute, specialistii le recomanda tinerilor miri sa se inteleaga cu furnizorii de servicii pentru ca acestia sa completeze fiecare fel de mancare epuizat in primele 2-3 ore ale evenimentului. De asemenea, insistati ca in fata fiecarui preparat sa existe un cartonas cu denumirea mancarurilor servite.
Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.