Biserica Ortodoxa din Romania vrea sa interzica nuntile sambata

Biserica Ortodoxa din Romania vrea sa interzica nuntile sambata
Biserica Ortodoxa din Romania vrea sa interzica nuntile sambata Biserica Ortodoxa din Romania vrea sa interzica nuntile sambata Biserica Ortodoxa din Romania vrea sa interzica nuntile sambata

Biserica Ortodoxa din Romania vrea sa interzica oficierea cununiilor religioase in zilele de sambata pe motiv ca anumite slujbe bisericesti nu trebuie tinute cu o zi inaintea Praznicelor Imparatesti. Aceasta decizie a fost luata de Patriarhia Romana in urma cu mai multi ani, dar pana acum nu s-au pus in practica vechile oranduieli bisericesti.

In trecut, taina cununiei se savarsea numai dupa Liturghia de duminica, iar la slujba era prezenta intreaga comunitate. Astazi insa, majoritatea nuntilor au loc sambata si sunt urmate de petreceri care continua pana a doua zi in zori. Acest lucru face imposibila participarea oamenilor la Sfanta Liturghie. Din acest motiv, Biserica Ortodoxa din Romania vrea sa revina la traditiile din Vechiul Testament si sa impuna savarsirea cununiei religioase doar in zilele de duminica.

Legat de decizia Patriarhiei Romane, preotul Vasile Laiu, paroh al Bisericii "Sf. Ilie" din Barlad considera corect ca Biserica Romana sa revina la traditiile din trecut: "Este o oranduiala canonica a bisericii prin care se prevede ca slujbele religioase de cununie sa se faca numai dupa oficierea Sfintei Liturghii. Biserica trebuie sa-si intre in drepturi. Asa cum o lege trebuie respectata in stat, asa trebuie respectata si legea bisericeasca, care nu este de un an - doi, ci este de 2000 de ani. Taina cununiei, asa cum o cere Biserica, trebuie facuta din credinta. Daca unii o fac pentru fala si dar, asta este treaba lor. Aceasta obisnuinta de a se face taina cununiei sambata este o oranduiala oarecum impusa de vremurile comuniste, care s-a perpetuat si in zilele noastre" spune preotul Laiu, citat de romaniatv.net.

Aceeasi fata bisericeasca mai precizeaza ca taina cununiei se poate oficia in orice zi din an, cu conditia ca slujba sa nu fie insotita de petrecere: "Este normal sa nu se mai oficieze cununia sambata din considerentul ca dupa slujba religioasa urmeaza o petrecere. Sambata seara oamenii merg la petrecere, care se prelungeste si duminica. Lumea normala, care pretinde ca este crestina, ar trebui sa fie prezenta duminica la biserica. Din cauza acestor petreceri, de oboseala sau din alte motive, nu mai pot participa la slujba de duminica".

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest