Aniversarea casatoriei si semnificatia ei

Aniversarea casatoriei si semnificatia ei

In zilele noastre, cand numarul divorturilor este aproape la fel de mare cu al nuntilor, aniversarea anilor de casatorie este un moment special pe care numai un cuplu solid il poate celebra.

Cu cat un mariaj este mai vechi, cu atat aniversarea casatoriei este mai importanta. Trecerea fiecarui an face din juramintele rostite la cununie sa aiba o semnificatie aparte.

In timp ce toate cuplurile care se casatoresc jura ca vor ramane impreuna pana cand moartea ii va desparti, neintelegerile, lipsa de comunicare, problemele financiare, nepotrivirea de caracter sau infidelitatea sunt cateva motive semnificative care conduc la divort.

Modul in care oamenii isi aniverseaza nunta variaza in functie de tara in care traiesc si traditiile specifice fiecarei regiuni geografice. In Occident se acorda o importanta deosebita fiecarui an de casatorie, dar mai ales atunci cand cuplurile trec pragul a 5, 10, 15, 20, 25 sau 50 ani de casatorie.

In timp ce fiecare an petrecut impreuna este un mic succes ce nu trebuie trecut cu vederea, incepand cu al cincilea an de casatorie, un cuplu isi petrecere aniversarea nuntii intr-un cadru intim sau impreuna cu mai multi prieteni.

Cadouri de nunta aniversare: intre clasic si modern
Cu ocazia aniversarii casatoriei se ofera daruri care au legatura cu denumirea nuntii sarbatorite. Potrivit istoricilor, acest obicei are origini in Evul Mediu, cand oamenii credeau ca darurile oferite unui cuplu, dupa un anumit numar de ani de casatorie aduc mai mult noroc indragostitilor. Cadourile aniversare reprezinta, printre altele, niste investitii de neinlocuit de care orice cuplu casatorit se bucura. Acestea sunt oferite de apropiati ca si amintire, in semn de apreciere si respect fata de institutia matrimoniala.

Pagina 1/3

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest