Acte pentru cununia civila

Acte pentru cununia civila
Acte pentru cununia civila Acte pentru cununia civila Acte pentru cununia civila

In afara dragostei voastre mari, tu si iubitul tau mai aveti nevoie si de cateva acte la dosar, ca sa puteti primi certificatul de casatorie. Oricat ai fi de indragostita, nu uita ca trebuie sa depuneti personal actele cu 10-14 zile inainte de data la care vreti sa va casatoriti, iar dosarul trebuie sa cuprinda:

Actele de identitate.

Certificatele de nastere in original.

Certificatele medicale prenuptiale – le obtii de la medicul de familie si sunt valabile 14 zile de la data emiterii. Ai grija ca data trecuta pe ele sa fie cu maxim o zi inainte de data la care le depui!

Cererea de casatorie – o completati “la fata locului”. In aceasta cerere-tip, veti declara ca sunteti de acord cu casatoria, ca ati luat cunostinta de starea sanatatii celuilalt si stabiliti si ce nume veti purta dupa casatorie.

Tu sau viitorul sot nu va aflati la prima casatorie? Atunci trebuie dovedite desfacerea casatoriei anterioare sau, dupa caz, decesul sotului.

Divort:

Trebuie sa prezentati sentinta de divort in 2 exemplare, ambele ramase definitive si legalizate si timbre fiscale sau chitanta C.E.C. in valoare de 50 de bani (in cazul in care casatoria anterioara a fost incheiata in localitatea unde se oficiaza casatoria). In cazul in care casatoria anterioara a fost incheiata in alta localitate, depuneti un singur exemplar din sentinta ramasa definitiva si legalizata.

Deces:

Includeti la dosar certificatul de deces al celui decedat, in original si copie nelegalizata. In cazul in care din casatoria anterioara au rezultat copii si acestia sunt in ingrijirea sotului/sotiei care se recasatoreste, prezentati certificatele de nastere in original si copie nelegalizata.

Pagina 1/2

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest