A doua casnicie. Ce sa faci ca sa fie una de succes?

A doua casnicie. Ce sa faci ca sa fie una de succes?

Ai trecut deja prin experienta divortului si dupa o perioada in care ai meditat din vina cui s-a destramat relatia, te gandesti deja la a doua casnicie. Ai gasit persoana potrivita si stii ca o relatie de lunga durata inseamna mai mult decat seri romantice in doi, vacante exotice si alte lucruri frumoase la care ai visat.

Un mariaj de succes inseamna asumarea responsabilitatii si a greselilor comise, impartirea sarcinilor domestice, dar si neintelegeri pe tema banilor. O data ce ai trait pe propria piele o experienta nefericita si ai divortat, acum esti cu siguranta mult mai prudenta in fata celei de a doua casnicii.

Poate nu exista o reteta universala pentru o casnicie fericita care dureaza pana la adanci batraneti, dar fiecare viitoare mireasa aflate in fata unui al doilea mariaj poate stabili un plan de actiune atunci cand se pregateste sa spuna din nou "Da".

Ce sa faci ca sa ai un mariaj de succes poti afla doar citind sfatul expertului.

1. Acorda-ti timp. Daca ti-ai vindecat ranile lasate de primul mariaj, nu te grabi sa mergi la altar prea curand. Testeaza-ti partenerul, vezi in ce masura va potriviti si ce sunteti dispusi fiecare dintre voi sa investiti in relatie pentru ca totul sa mearga bine.

2. Nu face comparatii. Sunt femei care isi compara actualul partener cu fostul sot si gresesc, mai ales daca spun cu voce tare acest lucru. Aminteste-ti ca fiecare persoana este diferita si mai ales, nimeni nu este perfect.

3. Comunicarea este cheia. Spune-i partenerului tau cum iti imaginezi viitorul, cati copii vrei sa aveti si unde vrei sa locuiti. De asemenea, explica-i pe intelesul lui ce inseamna pentru tine cariera si cat de importanta este viata de familie. Cere-i sa iti vorbeasca deschis despre planurile lui de viitor, iar daca sunteti pe aceeasi lungime de unda, atunci aveti toate sansele sa traiti fericiti pana la sfarsitul vietii.

4. Casatoria de proba este la moda. In zilele noastre nu te arata nimeni cu degetul daca imparti locuinta si dormitorul cu un barbat inainte sa iti schimbi numele, adresa si sa iti puna verigheta pe deget. Convietuind impreuna un timp veti vedea mai clar daca sunteti compatibili sau nu.

5. Lamuriti lucrurile din start. Fiecare cuplu trebuie sa discute inainte de nunta despre locuinta, situatie financiara si copii. Orice femeie isi doreste sa aiba un trai decent si sa locuiasca impreuna cu sotul si copiii ei, fara socrii. Acelasi lucru isi doreste si un barbat, dar uneori banii sunt insuficienti pentru a cumpara o locuinta, asa ca unul dintre ei trebuie sa faca un compromis sa sa accepte sa stea cu parintii partenerului. Nu accepta sa te mariti pana nu ii cunosti parintii si il faci pe partenerul tau sa inteleaga ca nu nimeni nu are dreptul sa se amestece in viata voastra de cuplu. In ceea ce priveste discutia despre copii, stabiliti din start daca doriti sa aveti copii impreuna.

6. Discutati despre copiii din relatiile precedente. Avand in vedere ca nu sunteti la prima relatie, este posibil ca fiecare dintre voi sa aiba cel putin un copil. Daca urmeaza sa locuiti cu totii in aceeasi locuinta, petreceti ca o familie mai mult timp, astfel incat copiii sa se acomodeze cu adultii si invers. Nu te grabi sa mergi la altar pana nu stii ca cei mici se simt confortabil in compania partenerului tau.

Pagina 1/2

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest