Valentino Garavani, ultimul imparat al modei

Valentino Garavani, ultimul imparat al modei
Valentino Garavani, ultimul imparat al modei Valentino Garavani, ultimul imparat al modei Valentino Garavani, ultimul imparat al modei Valentino Garavani, ultimul imparat al modei Valentino Garavani, ultimul imparat al modei Valentino Garavani, ultimul imparat al modei Valentino Garavani, ultimul imparat al modei Valentino Garavani, ultimul imparat al modei Valentino Garavani, ultimul imparat al modei

Daca astazi Valentino rimeaza cu sobru si conservator, pe vremea lui, era un maestro. In 1962, prezinta prima colectie. Trei ani mai tarziu, este numit purtator de cuvant al creatiilor haute-couture in Italia, inainte de a-i fi acordat premiul Neiman Marcus, altfel spus: Oscarul Modei. Mai tarziu este numit "inalt cavaler al ordinului de merit" si, in sfarsit este incoronat "cel mai mare couturier al tarii", dupa presedintele italian. Nici un alt creator nu a fost atat de distins pana atunci.

Gustul precoce pentru moda pariziana

Valentino Clemente Ludovico Garavani, mai bine cunoscut sub numele de Valentino s-a nascut in 1932, in Voghera, Pavia, Lombardy. A devenit interesat de moda inca din scoala primara, cand sub ucenicia matusii sale, Rosa si a unui designer local, Ernestina Salvadeo, Valentino a invatat sa faca schite si sa creeze modele. La varsta de 17 ani, se muta la Paris pentru a-si urma destinul, indrumat de mama sa, Teresa de Biaggi si tatal lui, Mauro Garavani. Aici, studiaza la Scoala de Arta si la Camera Sindicala de Moda Pariziana.


Ucenicia la Balenciaga si Guy Laroche

Pagina 1/4

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest