Jean-Paul Gaultier, copilul teribil al modei

Jean-Paul Gaultier, copilul teribil al modei
Jean-Paul Gaultier, copilul teribil al modei Jean-Paul Gaultier, copilul teribil al modei Jean-Paul Gaultier, copilul teribil al modei Jean-Paul Gaultier, copilul teribil al modei Jean-Paul Gaultier, copilul teribil al modei Jean-Paul Gaultier, copilul teribil al modei Jean-Paul Gaultier, copilul teribil al modei Jean-Paul Gaultier, copilul teribil al modei Jean-Paul Gaultier, copilul teribil al modei

Cand spui Jean-Paul Gaultier, iti vin in minte trei lucruri: tricoul marinaresc, sutienul Madonnei si make-up-ul pentru barbati. Astea da excentricitati! De departe favoritul divelor cu multa faima, Jean-Paul este un guru ticnit al modei.

Colectii de moda imaginare, barfe si leacuri de frumusete

Nascut pe 24 aprilie 1952, intr-o suburbie a Parisului, Jean Paul Gaultier si-a petrecut cea mai mare parte a tineretii chiulind de la scoala pentru a-si petrece cat mai mult timp in casa bunicii. Preocuparile lui la vremea aceea? Schitarea extravagantelor colectii de moda imaginare, participarea la sesiunile de barfa ale bunicii lui cu doamnele din oras care veneau in vizita pentru cele mai noi leacuri de frumusete.

Eterna obsesie: haute-couture

Obsedat la culme de moda haute couture, timidul adolescent Gaultier a fost sprijinit in ambitiile sale de fashion, de catre parintii sai. In 1970, la doar 18 ani, dupa terminarea orelor de scoala, Gaultier lucra pentru celebra casa de moda Pierre Cardin. Serviciul i-a consumat tot timpul, astfel incat, la examenul scolar final, Gaultier a picat. O investitie nu tocmai isteata, caci la primele rstructurari ale casei Cardin, Gaultier este concediat.

Pierre Cardin, Jacques Esterel, Patou si din nou… Cardin

Copilul teribil al modei a lucrat o scurta perioada pentru Jacques Esterel, unde a invatat mult din ceea ce avea sa devina stilul sau propriu. Apoi, pentru casa de couture Patou, iar in 1974 s-a intors la iubirea lui dintai, casa Cardin, reprezentanta din Manila, Filipine. Teribilistul a avut atat de mult succes in randul clientilor sai filipinezi incat, intr-o calatorie in arhipeleag, Guvernul nu a vrut sa-i acorde viza pentru a se intoarce in Franta, decat dupa incheierea unui acord intre cele doua tari ca sa-l pastreze.

Pagina 1/4

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest