Designeri celebri: Jeanne Lanvin

Designeri celebri: Jeanne Lanvin
Designeri celebri: Jeanne Lanvin Designeri celebri: Jeanne Lanvin Designeri celebri: Jeanne Lanvin Designeri celebri: Jeanne Lanvin Designeri celebri: Jeanne Lanvin Designeri celebri: Jeanne Lanvin Designeri celebri: Jeanne Lanvin Designeri celebri: Jeanne Lanvin Designeri celebri: Jeanne Lanvin

Jeanne Lanvin, nascuta la Paris, pe 1 ianuarie 1867, este fiica cea mare intr-o familie cu 11 copii. Extrem de saraca, familia Lanvin locuia intr-un apartament minuscul, iar chiria o platea, de cele mai multe ori, prietenul familiei, Victor Hugo. La vremea adolescentei, Jeanne este vazuta ca un “copil inutil”: nu este nici frumoasa si nu are niciun fel de indemanare. Insa, drumul ei spre glorie abia avea sa inceapa!

De la curierul la ucenic

La 13 ani, micuta Jeanne, devine curier la un palarier parizian, Madame Felix, unde primeste porecla "microbuz". Asta fie pentru ca ii ia o gramada de timp sa livreze palariile, fie pentru ca are un fizic intocmai. Plictisita de curierat, Jeanne, pleaca in acelasi an ca ucenic al unei modiste, prima data in Franta, apoi in Spania, ajungand sa-si multiplice salariul de 100 de ori! Pana atunci castiga doar 25 de franci pe luna…

Debutul unui couturier: palariile-voaleta

La 18 ani Jeanne Lanvin se reintoarce in Paris pentru a-si face un viitor. Palariile-voaleta pe care le creeaza ii fac inamici, dar o ajuta puternic sa-si deschida prima ei casa de moda, in 1889, in Franta. Imediat dupa, se casatoreste cu un conte: Emilio di Pietro, un nobil italian cam lefter. Alegere nu tocmai inspirata, caci Jeanne isi pierde timpul intretinandu-l, in timp ce el ii cheltuia banii cu alte femei.

Primul divort si binecuvantarea unui copil

In 1903, inainte de a-si alunga sotul, cu haine cu tot, Jeanne naste o fetita. Lanvin lanseaza apoi linia de imbracaminte pentru copii. Dupa carcotasi, nasterea lui Margueritte este momentul in care necizelata Jeanne se va metamorfoza in stilata Jeanne Lanvin. Intr-adevar, Jeanne isi va demonstra adevaratele talente intr-ale designului vestimentar, imbracandu-si propria-i fiica. Toti clientii vor haine ca ale micutei Margueritte pentru copiii lor. Jeanne incepe sa imbrace mamicilie si de aici incepe succesul.

Pagina 1/3

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest