Negrul in ziua nuntii. Simboluri si semnificatii

Negrul in ziua nuntii. Simboluri si semnificatii
Negrul in ziua nuntii. Simboluri si semnificatii Negrul in ziua nuntii. Simboluri si semnificatii Negrul in ziua nuntii. Simboluri si semnificatii Negrul in ziua nuntii. Simboluri si semnificatii Negrul in ziua nuntii. Simboluri si semnificatii

Alegerea rochiei de mireasa pentru ziua nuntii este decizia exclusiva a viitoarei doamne. Mireasa hotaraste cum sa arate rochia ei, daca sa fie scurta sau lunga, alba sau neagra.

Chiar daca alegerea nuantei cromatice pentru rochia de mireasa este o preferinta personala, exista totusi semnificatii traditionale cu privire la acest aspect.

La inceputul anilor 1800, miresele purtau adeseori rochii de nunta in culori variate. Rosul, verdele, albastrul, nuantele deschise si inchise erau culorile firesti pentru o rochie de mireasa. De fapt, femeile din trecut alegeau pentru ziua nuntii cea mai buna rochie din garderoba personala, indiferent de culoare, fara sa comande o rochie de mireasa special conceputa cu ocazia  acestui eveniment romantic.

Rochiile de mireasa negre au avut mereu o semnificatie speciala. Mai jos voi prezenta ce anume simbolizeaza rochia de mireasa neagra.

Revolta impotriva traditiei

O mireasa care vrea sa iasa din tiparele clasice poate sa aleaga o rochie neagra cu ocazia nuntii. Daca 90% dintre barbati imbraca un costum negru la nunta, femeile de ce nu ar proceda la fel cu rochia de mireasa?

Traditie

In Spania miresele poarta prin traditie culoarea neagra la nunta. Negrul  semnifica in Spania fidelitatea, asa cum la noi albul reprezinta puritatea.

Pagina 1/2

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest