Designerul Sonia Rykiel a murit la 86 de ani

Designerul Sonia Rykiel a murit la 86 de ani

Designerul francez, Sonia Rykiel, a murit la varsta de 86 de ani, la Paris, dupa o lupta lunga cu boala Parkinson, anunta wwd.com. Jean Marc Loubier, presedinte si director executiv al brandului First Heritage, a confirmat decesul cunoscutei creatoare de moda.

Celebra pentru parul sau rosu tuns intr-un stil inconfundabil si pentru personalitatea cocheta, Sonia Rykiel si-a castigat admiratoarele cu puloverele ei feminine cu dungi, paiete sau cuvinte inscriptionate. Ea a fost supranumita regina tricotajelor.

Designerul s-a nascut intr-o suburbie din Paris pe 25 mai 1930 si a fost cea mai mare dintre cele cinci fiice ale familiei Flis. Sonia Rykiel avea mama rusoaica si tata roman. Creatoarea de moda s-a casatorit in 1953 cu Sam Rykiel care avea un butic numit Laura. Cand Sonia a ramas insarcinata, aceasta a incercat sa caute o rochie de gravida, insa nu a gasit nimic pe gustul ei.

"Am vrut o rochie de gravide, insa nu am gasit nimic satisfacator. Totul era abonimabil. Asa ca mi-am facut una. Apoi am facut un pulover pe care Elle l-a pus pe coperta. Apoi WWD m-a ales Regina Tricotajelor", a marturisit pentru sursa de mai sus Sonia Rykiel despre debutul sau in moda.
 
Printre clientii faimosi pe care i-a avut la inceputul carierei sale de designer, s-au numarat actritele Brigitte Bardot, Catherine Deneuve si Audrey Hepburn.

In 2009, ea a fost decorata de presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, cu Ordinul Legiunii de Onoare, pentru intreaga sa cariera in fashion care s-a extins pe durata a 40 de ani.

Foto: Pinterest.com

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest