Regele Mihai I si Regina Ana: povestea celui mai longeviv cuplu regal al Romaniei

Regele Mihai I si Regina Ana: povestea celui mai longeviv cuplu regal al Romaniei
Regele Mihai I si Regina Ana: povestea celui mai longeviv cuplu regal al Romaniei Regele Mihai I si Regina Ana: povestea celui mai longeviv cuplu regal al Romaniei Regele Mihai I si Regina Ana: povestea celui mai longeviv cuplu regal al Romaniei Regele Mihai I si Regina Ana: povestea celui mai longeviv cuplu regal al Romaniei

Una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste regale din prima jumatate a secolului XIX este cu siguranta iubirea dintre regele Mihai I al Romaniei cu Ana, Principesa de Bourbon, care a culminat cu nunta din 10 iunie 1948.

Dar, iata cum a inceput totul ...

Povestea celui mai longeviv cuplu regal al Romaniei a inceput la Londra, in noiembrie 1947 si a durat aproape sapte decenii.

Mihai I al Romaniei si Ana de Bourbon-Parma s-au cunoscut in urma cu 70 de ani la o receptie organizata in capitala Angliei in onoarea reginei Elisabeta si a proaspatului ei sot, principele Philip. Dineul, organizat la ambasada Luxemburgului din Londra a avut loc dupa nunta actualei Regine a Marii Britanii, iar la receptie au fost prezente mai multe personalitati.

Foto Facebook: Nunta Regelui Mihai si a Reginei Ana la Atena

Despre momentul in care Ana de Bourbon-Parma si-a cunoscut viitorul sot, regina a povestit intr-un interviu acordat postului TVR in anul 2008: "“L-am cunoscut pe Mihai la varul meu, Jean de Luxemburg, care dadea un dineu la ambasada Luxemburgului de la Londra. Cum nu iesisem de multa vreme din armata, in loc sa fac o reverenta, am luat pozitie de drepti si l-am salutat lovind calcaiele ca un soldat!”.

Indragostit de privirea patrunzatoare a Anei, dar si de simplitatea ei, regele Mihai i-a cerut mana acesteia la numai o saptamana dupa ce s-au cunoscut. Din pacate, casatoria regelui Mihai I si a Reginei Ana s-a produs in exil, dupa ce regele a fost obligat sa abdice pe 30 decembrie 1947.

Pagina 1/3

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest