Nunta de proportii cu mireasa fara chip

Nunta de proportii cu mireasa fara chip

Daca la o nunta romaneasca, mirii invita maxim 400 de oaspeti, la ceremonoia de casatorie dintre Shalom Rokeach, singurul nepot de sex masculin al liderului hasidic al dinastiei Belz Rebbe si Hannah Batya, a participat un numar record  de oaspeti, potrivit Daily Mail.

Cununia organizata in Israel  a adunat familii de evrei ultra-ortodocsi, veniti din toate colturile lumii ca sa participe la acest eveniment.  Lista de 25.000 de invitati cuprinde membrii ferventi ai miscarii hasidice, o dinastie evreiasca-poloneza antica, fondata in secolul 14 d. H.

Ceremonia de casatorie intre Shalom Rokeach (18 de ani) si Hannah Batya (19 ani), s-a desfasurat in Ierusalim, intr-un cort urias si a durat pana in zori. Mirele Shalom Rokeach va fi viitorul lider al uneia dintre cele mai mari secte iudaice din lume, motiv pentru care a fost invitata la nunta sa toata comunitatea hasidica, stabilita in Europa si America.

Nuntile traditionale evreiesti sunt compuse din doua parti separate: ceremonia de logodna, numita Kiddushin si ceremonia de nunta propriu-zisa sau nisuin.

Daca in prima parte a ceremoniei Shalom Rokeach a oferit miresei sale un inel de logodna, in partea a doua a nuntii, mirele si mireasa primesc taina cununiei intr-un cort mare numit chuppah, moment celebrat ore in sir de catre nuntasi dupa incheierea formalitatilor.

Mireasa, Hannah Batya, si-a tinut fata acoperita pe toata durata ceremoniei de nunta, ea purtand un voal de panza care, conform obiceiulilor specifice comunitatii evreiesti simbolizeaza modestia miresei.

Pagina 1/2

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest