Ce obiective turistice merita sa vizitezi in Budapesta intr-o vacanta romantica?

Ce obiective turistice merita sa vizitezi in Budapesta intr-o vacanta romantica?

Baile termale sunt regele aici, dar exista o multime de alte moduri de a-ti petrece ziua in Budapesta. Muzeele de clasa mondiala, parcurile insulare, magazinele si cafenelele sunt disponibile in numar mare in capitala Ungariei, astfel incat cei care vor sa isi petreaca luna de miere in Budapesta pot vizita o multime de obiective turistice.

Iata-le pe cele mai importante dintre ele mai jos:

Castle Hill
Localizata pe coasta de est a Dunarii, Castle Hill se vede in Budapesta din orice punct. Cea mai buna optiune este sa mergi de-a lungul strazilor pietruite si sa descoperi Castle Hill explorand regiunea pentru o zi intreaga.
Daca nu aveti prea mult timp, vizitati Trinity Square, Matthias Church (Mátyás templom) si Bastionul Pescarilor (Halászbástya). Diverse evenimente au loc la Castle Hill pe tot parcursul anului. Castle Hill include toate atractiile majore, de la cafenele la restaurante.

Galeria Nationala a Ungariei
Localizata la Castelul Buda in Castle Hill, aceasta galerie de arta cuprinde opere de arta din trecutul istoric al ungurilor. Expozitiile sunt dotate cu medalii, gravuri, desene, sculpturi din lemn, catapetesme si arta moderna a tuturor care au contribuit la istoria Ungariei si la dezvoltarea artei. Galeria se afla langa site-ul Muzeului de Arte Plastice, care se concentreaza pe arta internationala non-ungara.

Baile termale din Budapesta
Aceste bai sau fürdok in limba maghiara, sunt incalzite de izvoare termale naturale si de obicei includ servicii de masaj la faČ›a locului, precum si camere cu aburi. Budapeste detine peste 100 de izvoare termale, dar si diferite bai in jurul orasului care satisfac toate gusturile, de la relaxare la cure pentru boli.

Opera de stat a Ungariei
Cladirea Operei de Stat a Ungariei este o institutie din Budapesta care a fost deschisa in 1884. Cladirea a fost proiectata in stil neo-renascentist. Opera House detine mai mult de 1200 de locuri si se poate mandri cu o acustica exceptionala. Chiar daca nu aveti timp pentru un spectacol de opera, nu strica sa vizitati cladirea in sine pentru a admira opulenta arhitectura din interior si din exterior. Coloane de marmura, tavane aurite cu bolta, un candelabru de bronz enorm, picturi si fresce ce infatiseaza scene mitologice grecesti ofera un cadru romantic pentru un spectacol asezat sau un tur de mers pe jos.

Biserica Matthias
Biserica Matthias este o cladire in stil romanesc din Castle Hill. Acest monument istoric vechi de secole adaposteste un muzeu de arta, dar si morminte regale.
Biserica poate fi vizitata de luni pana sambata intre 9 dimineata si 5 dupa-amiaza de luni pana sambata, iar duminica de la ora 13 la 17. Vizzitarea acestui locas de cult costa 5 $, iar copiii sub 6 ani au acces gratuit.

Piata Eroilor din Budapesta
Situata intre Bulevardului Andrassy si intrarea in Parcul orasului, Piata Eroilor a fost inscrisa in Patrimoniul Mondial UNESCO deoarece este un vestigiu istoric ce adaposteste mai multe monumente. Piata este organizata in jurul esplanadei Monumentului Mileniului, construit pentru a celebra o mie de ani de la asezarea ungurilor in campia Panoniei.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Furnizori recomandati
Produse recomandate

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai noi articole
Recomandari

CONTUL MEU

LIKE US


GALERII FOTO

Idei pentru nunta ta! Mii de poze din care sa te inspiri!

Informatii despre rochii mireasa, rochii seara, restaurante si organizare nunta on Facebook VM pe
Facebook
Follow viitoaremireasa on Twitter VM pe
Twitter
Follow US on Google+ VM pe
Google+
Follow ViitoareMireasa.ro on Pinterest VM pe
Pinterest